Tulpen voor medewerkers politie en brandweer in Hollands Kroon

Algemeen
V.l.n.r. Marbel de Graaf, Martijn van den Berg, Tom Blekkenhorst.
V.l.n.r. Marbel de Graaf, Martijn van den Berg, Tom Blekkenhorst. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - De Politie en Brandweer gaan door zware tijd: rellen, avondklok, corona maatregelen en mensen met korte lontjes. Daarom hebben LTO-noord en KAVB besloten om de medewerkers van de politie en in sommige gemeenten ook de brandweer te trakteren op een mooie bos tulpen.

Een fleurige hart onder de riem voor overheidsdienaars

In een eerder stadium brachten we al enkele malen tulpen naar de zorg, hetgeen ook heel goed ontvangen werd”, zegt Martijn van den Berg, afdelingsvoorzitter LTO van Heerhugowaard, Langedijk, Schagen. “Op een gegeven moment gaf mij vrouw aan: ‘en de politie dan in deze barre tijden? Daar had ze een heel goed punt natuurlijk. Toen heb ik gezegd: ‘dan pakken we wat breder uit’. Het bestuur was daarmee direct akkoord, maar vond wel dat de brandweer er ook bij moest. Al met al hebben we ruim 10.000 stelen door de hele Noordkop uitgedeeld, waarbij elke afdeling zorgde voor eigen tulpen per regio.”

#voorjaarinjebol

“Met deze actie geven we ook het startsein van Voorjaar in je bol”, vervolgt Martijn. “Zet een vaas voorjaarsbloemen op je vensterbank. Laat iedereen meegenieten van het voorjaar. Het maakt de hele straat gezellig. Voorjaar is nieuw leven. In deze tijd hebben we allemaal behoefte aan hoop en nieuw leven.” Iedereen die een mooie foto maakt en deelt via social media #voorjaarinjebol, maakt kans op een toegangskaart voor de Keukenhof.

Bolbloemenbingo

Voor kinderen is er een bingokaart die ze via de basisschool krijgen. Ze moeten zo veel mogelijk verschillende bolbloemen in tuinen en ramen. Heb je de kaart vol, dan maak je kans op toegangskaarten voor het land van Fluwel.