Team Tandheelkundig Centrum in actie voor Ronald McDonald Kinderfonds

Algemeen
Het complete team zet zich in met op de voorgrond het echtpaar van der Meer.
Het complete team zet zich in met op de voorgrond het echtpaar van der Meer. (Foto: JB/RM)

‘t VELD - Tandartsen, tandartsassistentes, mondhygiënistes en baliemedewerkers van Tandheelkundig Centrum ‘t Veld zetten zaterdag 20 maart aanstaande de deuren wagenwijd open om geld in te zamelen voor het goede doel. Op deze dag werkt het complete team van Tandheelkundig Centrum ’t Veld geheel belangeloos voor HomeRun#TeamToos om daarmee het Ronald McDonald Kinderfonds huize VUmc financieel te steunen.

In de stoel voor het Goede Doel

“Graag doen wij meer dan alleen behandelen, en dit is onze manier om iets te betekenen voor de samenleving en onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen”, zegt praktijkmanager Daphne van der Molen. “Voor de zesde keer maken we ons sterk voor een organisatie die dat hard nodig heeft. Dat kan landelijk of regionaal zijn. Zo hebben we in het verleden onder meer ‘Make a wish’ (vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige soms, zelfs levensbedreigende ziekte, red.) gesteund, alsook ook de Voedselbank Schagen en een project in Gambia via een medewerkster van ons. Ditmaal hebben we gekozen voor een doel dat dicht bij ons staat. Het gaat om het in Winkel woonachtige echtpaar Van der Meer dat heel graag geld wil ophalen voor Ronald McDonald kinderfonds huize VUmc en daartoe #TeamToos in het leven heeft geroepen.”

Navelbreuk

Jacqueline en Thijs van der Meer uit Winkel zijn de trotse ouders van peuter Toos (tweeënhalf) en de in januari geboren Jaap. Toos werd met 32 weken op 26 augustus 2018 te vroeg geboren. Bovendien bleek na de 20 weken-echo dat Toos ter wereld zou komen met een navelbreuk. “De kinderarts van het VUmc in Amsterdam schetste ons het beste en slechtste scenario”, zegt Jacqueline. “Het beste zou zijn als er niet moest worden ingegrepen en het slechtste zou een operatie betekenen. Omdat zich bij Toos maar liefst vijf centimeter darm buiten het lichaam bevond, was een operatie direct noodzakelijk. Gelukkig is deze operatie goed verlopen, maar moesten wij daardoor bijna vier weken lang verblijven in het Ronald McDonald Huis. Dit onder meer om de (borst)voeding voor Toos heel rustig te kunnen opbouwen naar volledige voeding. Uiteindelijk konden we eind september naar huis en hebben we met Toos een kerngezonde peuter in huis. Met de allermooiste navel van de wereld!”

(#TeamToos)

Om iets terug te kunnen doen voor het Ronald McDonald Huis hebben Jacqueline en Thijs een team opgericht dat bestaat uit vrienden en familieleden. #TeamToos wil door middel van ludieke acties een mooi geldbedrag bij elkaar te verdienen voor dit doel. Thijs: “We hebben nu ruim 7000 euro bij elkaar door het organiseren van onder andere een puzzeltocht, een tulpenactie voor Team Toos, en het maken van paasontbijtjes vorig jaar. Het wassen van auto’s bij de brandweer zit nog in de pijplijn, net als nog wat andere leuke acties welke we hopen uit te kunnen werken als de maatregelen in verband met corona worden versoepeld. Met het startbedrag van 7000 euro kunnen we deelnemen aan de Homerun: een door het Ronald McDonald Kinderfonds geïnitieerde estafetteloop. Tijdens deze Homerun op 26 en 27 juni aanstaande loopt het team van Toos met elkaar 240km, in hartvorm, in een tijd van 24 uur. Zelf lopen we ook mee, dus we zijn inmiddels toch echt begonnen met trainen.” Thijs doet dat naast zijn drukke werkzaamheden op zijn melkveehouderij en ook Jacqueline pakt de draad zoetjesaan op na haar bevalling van Jaap. Thijs: “Gelukkig zitten er goeie lopers in ons team, dus met z’n allen gaan we het zeker redden.” Jacqueline: “We zijn uiteraard super gedreven, temeer omdat het Ronald McDonald Kinderfonds het geld enorm goed kan gebruiken. Het is een op zichzelf staande organisatie die geen subsidiegelden ontvangt. We hebben begrepen dat ze de afgelopen jaren flink hebben moeten interen op hun reserves. De 24 uurs-loop is bewust gekozen omdat de zorg voor kinderen bij het Ronald McDonald Kinderfonds ook 24 uur doorgaat.”

Afspraak inplannen

“En wij als Tandheelkundig Centrum ’t Veld steunen #TeamToos van harte!”, vult Daphne van der Molen aan. “Alle medewerkers in ons centrum - van de baliemedewerkster tot de tandartsen - zijn op zaterdag 20 maart aanwezig om hun steentje bij te dragen. De patiënten die een controle- of behandelafspraak nodig hebben, kunnen hun afspraak op deze zaterdag inplannen. De opbrengst van de behandelingen op deze dag, komt geheel ten goede aan bovenstaand goede doel. Aan het einde van deze dag maken wij de totaalopbrengst bekend en overhandigen wij de cheque aan de initiatiefnemers van dit goede doel.”

Mensen die naar aanleiding van deze actie ook graag financiële ondersteuning willen bieden, kunnen dit doorgeven via 0226-425 325 of support@tctveld.nl

Check ook de Facebookpagina’s: https://www.facebook.com/HomeRun-TeamToos en https://www.facebook.com/Teamtoossuperspeurtocht

.

V.l.n.r. Henk Martin Mensink, Thijs, Jacqueline en Daphne.
Toos van der Meer is een kerngezonde peuter.