Longfonds zoekt collectanten op Wieringen

Algemeen
Longfonds zoekt collectanten op Wieringen.
Longfonds zoekt collectanten op Wieringen. (Foto: aangeleverd)

WIERINGEN - De collecte van Longfonds is in de week van 17 t/m 22 mei en staat in het teken van de gezondheid en bescherming van jonge longen. “Samen halen we zo veel mogelijk geld op voor baanbrekend onderzoek naar astma bij kinderen. Dat doen we uiteraard op een veilige manier, geheel volgens de coronarichtlijnen van het RIVM. Collecteer ook mee”, roept een woordvoerder van het Longfonds op.

Samen in actie tegen astma bij kinderen

Het is genoegzaam bekend dat astma de grootste chronische kinderziekte van Nederland is? Elke dag opnieuw belanden zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis door de gevolgen van astma. Dat kan niet geaccepteerd worden! Longfonds is vastbesloten om jonge longen beter te beschermen en astma te voorkomen. Maar dat betekent dat er dringend meer geld nodig is voor baanbrekend, wetenschappelijk onderzoek. Help mee dit mogelijk te maken door een paar uurtjes te collecteren.

Veilig collecteren, met de collectebus aan de deur of met de mobiele telefoon vanuit huis. Dit jaar zijn er helaas heel weinig collectanten op Wieringen. Vandaar deze oproep. Wie wil daar helpen met een uurtje collecteren in gezonde buitenlucht? Belangstellenden kunnen zelf kiezen op welke manier men wil collecteren: met de bus langs de huizen of digitaal via de telefoon of computer.

Voor Den Oever en omgeving kan men zich opgeven bij Rein Veldboer, tel.0227-512517 of r.veldboer@quicknet.nl. Voor Hippolytushoef en Westerland bij Frans Dam, tel.0227-593846 of potteriemori@hetnet.nl