Herdenking 4 mei in Niedorp

Algemeen
Bij het monument vindt een korte herdenking plaats.
Bij het monument vindt een korte herdenking plaats. (Foto: aangeleverd)

NIEDORP - Door de corona is er ook dit jaar geen bijeenkomst en stille tocht. Wel vindt bij het monument bij de Brede School ( de Meet 1) een korte herdenking plaats.

Het programma op 4 mei ziet er als volgt uit: om 19.45 uur wordt verzameld bij het gedenkmonument bij de Brede school te Nieuwe Niedorp. Om 19.59 uur klinkt The Last Post. Om 20.00 uur volgen twee minuten stilte. Om 20.02 uur wordt het volkslied gespeeld. Om 20.05 vindt de kranslegging plaats door het gemeentebestuur, het 4 mei comité, de kerken en overige belangstellenden. Om 20.15 uur volgt de afsluiting door de voorzitter van het 4 mei comité Niedorp.

Avondprogramma

Bij het avondprogramma zijn aanwezig: wethouder Mary van Gent namens het gemeentebestuur, namens de kerken: diaken Toon Jorink en predikant Fokko Omta. De leden van het 4 mei comité: Jacco Stolze-trompettist en Jacqueline Jacobs- viool. De Scouting houdt een erewacht en wordt vertegenwoordigd door acht personen. Vanaf 14.00 uur worden bloemen gelegd op de vele herdenkingsplekken in Kolhorn, Winkel, Nieuwe Niedorp