Bezoek de Top in de Kop en de Groene Route in de regio

Algemeen
15 en 16 mei staat in het teken van tuinen en kunst.
15 en 16 mei staat in het teken van tuinen en kunst. (Archieffoto)

REGIO - Top in de Kop bestaat sinds 2000 en is bij kunst- en tuinliefhebbers uit heel Nederland een begrip geworden. Zaterdag 15 en zondag 16 mei openen achttien deelnemers aan Top in de Kop hun tuindeuren en/of de deuren van hun galerie of beeldentuin. Ze hebben er zin in om hun bezoekers te verwelkomen. Wel op gepaste afstand natuurlijk!

Tuin- en kunstliefhebbers opgelet!

Terwijl de coronacrisis nog steeds voortduurt en Nederland nog niet klaar is met het vaccineren en alle beperkende maatregelen meent de organisatie toch een positief geluid te laten horen. Wie een dagje uit wil wordt verzocht van tevoren de website www.topindekop.nl te raadplegen want niet iedereen doet op alle open dagen mee en door corona kunnen er ook afwijkingen zijn ten opzichte van het opgemaakte programma. Er doen twaalf tuinen mee aan Top in de Kop en zeven galeries en beeldentuinen. En natuurlijk de natuurvriendelijke kwekerij. De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur, maar sommige deelnemers wijken daarvan af. De organisatie hoopt op een supergezellig weekend. Aan de natuur zal het niet liggen!

Lentetooi

‘De Groene Route’, bestaat uit een groep enthousiaste tuinliefhebbers en kwekers in Noord-Holland-Noord vol betrokkenheid bij elkaar en de tuin. Hoe leuk is het niet om op een mooie dag een plan te maken waarop een aantal leden van de Groene Route achtereenvolgend bezocht worden. Om de kriebel van het nieuwe groen en de lente door de aderen te laten stromen en vol inspiratie terug te keren naar huis. Met een hoofd vol plannen en ideeën of juist met een leeg en uitgerust hoofd...

Open dagen

In de lente zijn speciaal twee open dagen, op zaterdag en zondag 15 en 16 mei georganiseerd. Er is zeker alle aandacht voor het prille lentegroen, de bloeiende bollen en het ontwakende insectenleven. In mei barst het groen in alle tinten uit de grond. Op weg naar bloei. Word verrast in de tuinen en bij de kwekers. Iedere deelnemer heeft haar eigen identiteit en eigenheid. Het kan niet missen maar de vraag ligt vroeg of laat bij iedere bezoeker op de lippen, ‘wow, wat is dat nu?’. De tuineigenaren en kwekers vertellen er graag vol trots over. Het is juist dat samenkomen van mens en natuur wat de Groene Route zo verrassend en uniek maakt .

In verband met de coronamaatregelen is het raadzaam om voordat men op pad gaat de website te raadplegen.
Voor alle info en deelnemers per datum, adressen en meer: www.degroeneroute.nl

.