Hollands Kroon biedt gratis ‘geldplannen’ voor inwoners

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels.com)

HOLLANDS KROON - Wie het lastig vindt om geldzaken op orde te houden of meer wil weten waar men recht op heeft, kan hiervoor terecht bij de gemeente Hollands Kroon. “Wij helpen u graag. Op de website Startpunt Geldzaken geeft u anoniem antwoord op vragen. Daarna ziet u gelijk welke stappen u kunt nemen om uw geldzaken te plannen of te verbeteren. Er zijn negen soorten ‘geldplannen’. Zo is er ook voor uw situatie een geschikt plan”, zo legt een woordvoerder uit.

Geldproblemen voorkomen

De geldplannen zijn een belangrijk hulpmiddel om geldproblemen te voorkomen. Als u geldstress heeft is het moeilijk om plannen te maken voor later. Met deze ‘geldplannen’ kunt u makkelijk uw geldzaken op een rij zetten.

Voor wie?

Deze service is gratis voor inwoners die vaak geld te weinig hebben; soms geld over hebben maar meestal niet; veranderingen hebben in hun financiële situatie; regelmatig geld over hebben.

Samenwerking

De ‘geldplannen’ zijn ontwikkeld door Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken is een samenwerking van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en Stichting Certificering FFP (Federatie Financiële Planners).

Meer informatie

Kijk op https://www.startpuntgeldzaken.nl/hollandskroon