Vormvrij en incognito solliciteren bij de gemeente Hollands Kroon

Algemeen
Vanaf nu kan vormvrij en incognito worden gesolliciteerd bij de gemeente Hollands Kroon.
Vanaf nu kan vormvrij en incognito worden gesolliciteerd bij de gemeente Hollands Kroon. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - De afgelopen tijd is er veel te doen geweest over discriminatie op de werkvloer en dan vooral tijdens de sollicitatieprocedures. Bedoeld of onbedoeld zijn deze soms discriminerend. Minderheidsgroeperingen, mensen met een lichamelijke beperking of bijvoorbeeld mensen met een bepaald accent krijgen niet altijd dezelfde kansen als anderen. De gemeente Hollands Kroon laat zien dat dit anders kan!

Hollands Kroon doet het anders

Op dit moment zoekt de gemeente een nieuwe lichting trainees. Zij solliciteren anoniem, dus zonder zichzelf bekend te maken. “Wij vinden competenties en drijfveren van een kandidaat namelijk veel belangrijker dan een uiterlijk, achtergrond of CV. Dus, wil jij trainee worden bij Hollands Kroon? Vormvrij en incognito solliciteren kan nu via https://werkenbij.hollandskroon.nl/traineeship”, zegt een woordvoerder.

Migratieachtergrond

Diverse onderzoeken hebben de afgelopen jaren laten zien dat sollicitanten met een migratieachtergrond minder kansen hebben op de arbeidsmarkt. Uit een nieuw onderzoek (maart 2021) van CVSter blijkt dat arbeidsmarktdiscriminatie helaas gebeurt in alle fasen van het sollicitatieproces. Bij het versturen van de sollicitatie maakt een sollicitant met een migratieachtergrond of niet-westerse naam meteen al minder kans.

Bij de gemeente Hollands Kroon solliciteert de volgende lichting trainees anoniem. “Wij hebben voor deze manier van werven gekozen omdat we willen weten wie de kandidaten écht zijn. Sollicitanten moedigen we aan om incognito en vormvrij te solliciteren. Tijdens de eerste sollicitatieronde vragen we om een masker op te zetten zodat we je niet herkennen. Dit masker kan meer vertellen over jouw persoonlijkheid. Je kunt bijvoorbeeld een eigen masker maken of gebruik maken van een voorwerp.”

Lijkt het jou ook gaaf om een traineeship te volgen bij de gemeente Hollands Kroon? Vanaf nu kan vormvrij en incognito worden gesolliciteerd via: https://werkenbij.hollandskroon.nl/traineeship