Weer een mijlpaal voor ’Het Tweede Thuis’ Hollands Kroon

Algemeen
V.l.n.r. Cathy Zwaag leidinggevende thuiszorg Omring, Yvonne Hoebe, Andre Lont bestuurslid, Jan Leunis, Gijs Wilms, Jan Wittink bestuurslid en Paula Udding bestuurslid.
V.l.n.r. Cathy Zwaag leidinggevende thuiszorg Omring, Yvonne Hoebe, Andre Lont bestuurslid, Jan Leunis, Gijs Wilms, Jan Wittink bestuurslid en Paula Udding bestuurslid. (Foto: Harry Jaspers)

WESTERLAND - Een grote stap in de goede richting van Hospice Het Tweede Thuis. Afgelopen week werd een overeenkomst getekend met de Zorgorganisatie Omring. Professionele medische zorg is met de handtekening van voorzitter Gijs Wilms en Omring thuiszorg directeur Jan Leunis de Bey gegarandeerd. Een mijlpaal in de realisatie van een hospice in Hollands Kroon.

Hospice tekent samenwerkingsovereenkomst met Omring

Vijf jaar wordt er al over gesproken, maar nu lijkt de realisatie van Hospice Het Tweede Thuis steeds dichterbij te komen en ook de naamsbekendheid wordt met de dag groter. Wie over de Westerlanderweg 11 in Westerland rijdt ziet het grote reclamebord al van verre en ook achter de schermen wordt hard gewerkt om het hospice op deze unieke plek steeds meer gestalte te geven. Naast de financiën - die nog niet helemaal rond zijn, maar waar sinds kort obligaties (*) voor worden uit gegeven - is uiteraard ook professionele hulp voor het hospice van het allergrootste belang.

Trots

Zo heeft het bestuur van Hospice Het Tweede Thuis afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Zorgorganisatie Omring. Zowel bestuursvoorzitter Gijs Wilms van het Hospice als Omring thuiszorg directeur Jan Leunis de Bey heeft met veel enthousiasme een handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst. Voor beide heren een uniek moment, zo lieten zij weten bij het zetten van de belangrijke handtekeningen. Gijs Wilms: “In alle opzichten een perfecte en bijzondere samenwerking waar we erg trots op zijn. We gaan werken met vrijwilligers, maar 24 uur gegarandeerde verpleegkundige inzet is ook noodzakelijk. En die wordt straks verzorgd door Omring, zij zijn echt een professionele organisatie die als geen ander weet wat er nodig is om een hospice op verpleegkundig gebied goed te laten functioneren. Er moet nog veel gebeuren voordat we daadwerkelijk in bedrijf gaan, maar dit zie ik echt als een mijlpaal en een van de belangrijkste afspraken die we tot nu toe hebben gemaakt.”

Uniek

Jan Leunis de Bey, directeur van thuiszorg Omring kan dit alleen maar bevestigen. “Kijk de plek van Het Tweede Thuis is meer dan uniek te noemen, ik ken geen enkel hospice op zo’n prachtige locatie. Wij hebben de expertise wat palliatieve zorg betreft, zowel in andere hospices als ook in de thuissituatie. Hoe mooi is het dat deze hospice de naam Het Tweede Thuis heeft gekregen, toepasselijker kan bijna niet, de plek voelt echt als een thuis. Omring is al jaren actief in deze regio en wij hebben dus ook een lokale verbondenheid met Hollands Kroon.”

Invulling

De stap die genomen is met de samenwerking met Omring betekent dat er vanaf nu wordt begonnen met de daadwerkelijke invulling van de organisatie van het hospice. Cathy Zwaag van Omring heeft het coördinatorschap op zich genomen en gaat een profiel schetsen van de toekomstige verpleegkundigen die in het hospice werkzaam zullen zijn. ‘Verbazingwekkend is dat de animo nu al groot is, diverse medewerkers hebben zich al aangemeld voor een baan in Het Tweede Thuis. Degene die als verpleegkundige aan de slag gaan zullen ook nauw samenwerken met de vrijwilligers. Kortom, we gaan er met z’n allen tegenaan en het allerbelangrijkste is dat het enthousiasme nu al zo groot is.’

* Voor informatie over de uit te geven obligaties kan contact worden opgenomen met Lia Schrier, telefoon 0612362256.

Jan Leunis de Bey, directeur Omring Thuiszorg (l) en Gijs Wilms, voorzitter van Het Tweede Thuis.