Drugs op de Waddenzee: boek over Den Oever en de Noordkop

Algemeen
De omslag van het boek over Drugs op de Waddenzee.
De omslag van het boek over Drugs op de Waddenzee. (Foto: aangeleverd)

DEN OEVER - Bij uitgeverij Boekscout verschijnt binnenkort het boek ‘Drugs op de Waddenzee’. Het is geschreven door oud-journalist Sjoerd Post en speelt zich af in Den Oever en de Noordkop van Noord-Holland.

Misdaad en ontluikende liefde gaan hand in hand

‘In drugs op de Waddenzee’ krijgt verslaggever Dick de Boer in Den Helder een anonieme tip over handel in drugs. Het gaat om een groep Roemeense criminelen die garnalenvissers charteren om met hun kotters xtc over te zetten op snelle motorkruisers van dealers uit de Randstad. Als een garnalenvisser in zijn woning in Den Oever wordt vermoord, spreekt Dick met getuigen en duikt hij verder in de drugszaak. Als hij in Dirkshorn een xtc-laboratorium vindt, volgt een confrontatie met één van de bendeleden. Dick’s collega Paul wordt daar neergeslagen en de man tracht Dick met een motor aan te rijden en uit te schakelen. Na een lange zoektocht arresteert de politie de makers van de xtc en de dealers. Speciaal element in het boek is de relatie die de hoofdpersoon krijgt met de zus van de vermoorde visser. Daarmee is ‘Drugs op de Waddenzee’ niet alleen een spannend verhaal over misdaad, maar ook over een ontluikende liefde.

Sjoerd Post (1941) begon al op jonge leeftijd te schrijven. Hij werd daarin gestimuleerd door de lerares van de derde klas vanwege zijn opvallende opstellen. Na de middelbare school begon hij in 1967 als leerling-journalist bij het Noordhollands Dagblad. In 2001 besloot hij zijn carrière als adjunct--hoofdredacteur bij de Drentse Courant. Na zijn pensionering legde hij zich toe op het schrijven van boeken. Eerder verschenen van hem ‘Anak mas’ over de Molukse samenleving in ons land, ‘De strijd van een Libanon veteraan’, ‘Het vierde kind’ en ‘Gegijzeld in de achtertuin’ over de gijzeling van de openbare lagere school in Bovensmilde in 1977. Dit boek werd onlangs bekroond als beste boek in de categorie non-fictie van uitgeverij Boekscout. ‘Drugs op de Waddenzee’ is te bestellen via sjoerdenria@ziggo.nl en kost 19.95 euro.

.

Auteur Sjoerd Post.