Valt het doek voor Het tweede Thuis in Westerland?

Algemeen
De stolp in Westerland waarin het Tweede Thuis moet gaan komen.
De stolp in Westerland waarin het Tweede Thuis moet gaan komen. (Foto: Paula Udding)

WESTERLAND - Hospice Het tweede Thuis heeft nog 200.000 euro nodig, anders valt wellicht het doek, mede door de coronacrisis! Als Het Hospice Het Tweede Thuis in Hollands Kroon binnen een paar weken dit bedrag niet bijeen krijgt valt wellicht het doek voor het initiatief.

“Zonder de 200.000 euro krijgen we geen ‘’groen licht’ van de bank en kunnen we niet starten met de her- verbouw van de stolpboerderij aan de Westerlanderweg 11 op Westerland”, meldt bestuurslid Paula Udding. “De coronacrisis heeft ervoor gezorgd, dat er lange tijd geen evenementen georganiseerd konden worden en daardoor lopen we veel geld mis. Hierdoor loopt alles vertraging op. Wij hadden in januari al willen starten met de bouw van Het Hospice. Al met al een enorme tegenvaller.” Het Hospice kreeg daardoor ook te maken met het achterwege blijven van subsidie, die wel meegenomen was in de begroting. Meerdere financiële tegenvallers en de bank die pas medewerking wil verlenen als er nog twee ton op tafel komt.

Obligatielening

Om de investeringen te bekostigen, volgde enkele weken geleden een nieuwe actie om de investeringen te bekostigen. “Met de obligatielening werd al 100.000 euro bijeen gebracht, maar er is nog 200.000 euro nodig om te kunnen starten met de bouw. Het termijn van de obligatielening loopt in principe over twee weken af. Voor de hypotheek is het ook een kwestie van tijd. Als we straks weer een nieuwe offerte moeten gaan aanvragen, zal het prijskaartje nog hoger gaan uitvallen. We vragen ondernemers, bedrijven, verenigingen, maatschappelijke organisaties en belangstellenden, die het initiatief een warm hart toedragen het Hospice te steunen. Dit kan via obligaties of giften. De plannen zijn vergevorderd, het Hospice moet er gewoon komen en daar is geld voor nodig!”

Wie financieel een steentje wil bijdragen of meer informatie wenst: kijk op www.hettweedethuis.nl of via mail info@hettweedethuis.nl.