Hoe ziet Hollands Kroon er in 2040 uit?

Algemeen
Hollands Kroon is in 2040 een gemeente waar het goed wonen, leven en verblijven is.
Hollands Kroon is in 2040 een gemeente waar het goed wonen, leven en verblijven is. (Foto: aangeleverd)

Een woordvoerder: “Dat is de omgeving waarin we wonen, werken en onze vrije tijd doorbrengen. Wie denkt er met ons mee? Vanaf 23 augustus kunnen mensen zich inschrijven voor een van de bijeenkomsten in september, oktober en november. Ook kan online worden meegedacht via het platform denkmee.hollandskroon.nl.

  1. HOLLANDS KROON - Hoe ziet Hollands Kroon er in 2040 uit? Dat wil de gemeente Hollands Kroon vastleggen in haar nieuwe omgevingsvisie. Hierin staat de toekomstvisie voor de fysieke leefomgeving in Hollands Kroon.

Belangrijk

Om in de toekomst iedereen die in Hollands Kroon wil wonen te huisvesten, zijn er nieuwe huizen nodig. En ook nieuwe banen. Daarnaast moet Hollands Kroon in de toekomst energieneutraal zijn. Om dit voor elkaar te krijgen moeten nu al belangrijke keuzes worden gemaakt, zodat Hollands Kroon een gemeente blijft waar mensen zich thuis voelen. In de omgevingsvisie komen deze keuzes voor de toekomst te staan. “Daarmee bedoelen we: als je je deur uitstapt, hoe de omgeving eruitziet. Bijvoorbeeld: de lucht, bomen, sloten, straten, winkels, huizen, bedrijfspanden, monumenten enzovoorts. Met de omgevingsvisie spelen we ook in op ontwikkelingen. Zoals klimaatverandering, het gebruik van duurzame energie en bevolkingsgroei. Dit alles doen we samen met u: inwoners, bedrijven en instellingen. We willen graag dat u met ons meedenkt. Als inwoner, ondernemer of een organisatie in Hollands Kroon. Tenslotte weet u het beste wat u belangrijk vindt voor uw toekomstige leefomgeving en die van uw kinderen en familie.”

Vier stappen

De nieuwe omgevingsvisie wordt in vier stappen gerealiseerd. De bijeenkomsten zijn in september, oktober en november. Vanaf 23 augustus kan men zich aanmelden voor deze bijeenkomsten via hollandskroon.nl. Uiteraard wordt dit bekend gemaakt via de gemeentelijke kanalen en de lokale media. De data en locaties worden in augustus bekend gemaakt. Alle input die wordt opgehaald wordt vastgelegd in een verslag.

Online 

Ook online kan worden meegedacht en kunnen meningen worden gegeven via het platform denkmee.hollandskroon.nl. Ook dit kan tussen 8 september en 22 november 2021. Online meedenken en een mening geven kan voor degenen die zijn geregistreerd en ingelogd op dit platform.

Wie vragen heeft of meer informatie wenst kan contact opnemen via www.hollandskroon.nl