Het is twee voor twaalf voor Wieringer Dangsers!

Cultuur
Wieringer Dangsers in actie.
Wieringer Dangsers in actie. (Foto: aangeleverd)

WIERINGEN - Het voortbestaan van de Wieringer Dangsers hangt na bijna 40 jaar aan een zijden draadje. Daarmee dreigt een waardevol erfgoed verloren te gaan.

Door de coronapandemie heeft de bekende Wieringer dansgroep anderhalf jaar stil gestaan. Er waren geen oefenavonden en geen optredens. Gelukkig heeft de pandemie geen ernstig zieke leden veroorzaakt, maar gezien de respectievelijk hoge leeftijd van de groep is stilstand ook achteruitgang. Er is grote zorg of de dansgroep kan blijven voortbestaan en dus is het nog maar de vraag of een veertigjarig jubileum gehaald gaat worden. De dansgroep heeft dringend nieuwe leden nodig. Vijftigplussers, mannen en vrouwen met maatgevoel en in zijn voor gezonde beweging, zijn van harte welkom.

Steun

Nu de dansgroep gaat starten met dansavonden is er eveneens een dramatisch tekort aan begeleidende muzikanten. Weliswaar is er een tweetal accordeonisten aanwezig die enige steun hebben toegezegd, echter is dit geen structurele oplossing. Ook musici die Nederlandse volksmuziek een warm hart toedragen zullen hartelijk worden ontvangen.

Geïnteresseerd? Bezoek dan de website https://www.wieringerdangsers.nl of kom langs op een woensdagavond in het bezoekerscentrum van het Wieringer eilandmuseum op Stroe.