Circus in de Cultuurschuur Wieringerwerf

Cultuur
Deze drie blazers nemen deel aan het circus.
Deze drie blazers nemen deel aan het circus. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - Het programma van de Muziekinstuif voor kinderen, op zaterdagmiddag 2 oktober in de Cultuurschuur Wieringerwerf, is zo goed als klaar.

Wie meedoet is (met ouders) om half twee welkom in zaal ‘De Ruimte’. “Daar krijg je een muzikaal welkom door een circusorkest van jonge muzikanten, hun dirigent en natuurlijk ook de circusdirecteur. Na die opening word je op pad gestuurd voor een speurtocht doen door verschillende lokalen van de Cultuurschuur, waarbij je de antwoorden kunt vinden op allerlei muzikale vragen. Verder kun je op je tocht door het gebouw kennismaken met veel verschillende muziekinstrumenten en mag je ook proberen of je er geluid uit kunt krijgen. Aan het eind van de middag speelt het circusorkest weer en kun jij, op aanwijzing van de dirigent, met dat orkest meetrommelen, -fluiten of -tikken”, zegt Rita Smit namens de initiatiefgroep Muziekinstuif.

Gratis

Medewerkers aan het circus zijn onder meer dirigent John Numeijer, dirigent, circusdirecteur Peter Middelburg en presentator Janneke Willemse.

De instuif is van half twee tot vier en bedoeld voor kinderen (en ouders) van 7 tot en met 12 jaar. Deelname is gratis en aanmelden is niet echt nodig, maar toch wel handig om verzekerd te zijn van een plekje. Dat kan door een mail te sturen naar muziekinstuif@gmail.com of te bellen met 0653982049. Hier kan iedereen ook terecht voor vragen en informatie.