Muziekinstuif swingt de pan uit

Algemeen
John Numeijer en Peter Middelburg.
John Numeijer en Peter Middelburg. Foto: aangeleverd

WIERINGERWERF - Kinderen konden zaterdag 2 oktober genieten van de Muziekinstuif in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De muziekinstuif werd georganiseerd door Harmonie De Eendracht Kolhorn, Fanfare Creona Wieringerwerf en Muziekschool Cultuurschuur.

Met de kinderen voorin op de bankjes, hun ouders daarachter en het 22-koppige orkest van - voornamelijk jonge - muzikanten van Harmonie De Eendracht en Fanfare Creona, was de zaal gevuld. Het programma opende met het optreden van een ‘circusorkest’ onder leiding van dirigent John Numeijer, in pandjesjas en bolhoed, en met uitleg van Peter Middelburg, verkleed als circusdirecteur. Het was een feest om te zien en te horen hoe de kinderen reageerden op het optreden van de circusdirecteur terwijl het enthousiasme van dirigent John Numeijer aanstekelijk werkte op het publiek.

Verschillende activiteiten

Na deze act werden de kinderen op pad gestuurd door de Cultuurschuur. Zo konden de kinderen een muziekmemoryspel doen, op gitaren tokkelen en proberen de juiste naamkaartjes bij verschillende instrumenten neer te leggen. Dan was er nog de challenge: wie blaast de langste noot op een trompet? De tijd werd exact opgenomen met een stopwatch. Ook mochten de kinderen een eigen compositie maken door muzieknoten op de notenbalk neer te leggen. John Numeijer speelde vervolgens de compositie op piano. Het was verrassend wat daar uit kwam en ook andere bezoekers van De Cultuurschuur kwamen een kijkje nemen. De leuke en leerzame middag werd afgesloten en de kinderen gingen met een eggshaker of kazoo (schud- en fluitinstrumentjes) naar huis.

Muzieklessen

Na de herfstvakantie beginnen er weer muzieklessen, zowel bij Harmonie De Eendracht, Fanfare Creona als Muziekschool de Cultuurschuur. Informatie op: www.eendrachtkolhorn.nl, www.creona.nl en decultuurschuur.nl/muziekschool/ of muziekschooldecultuurschuur@gmail.com.

Challenge: wie blaast de langste noot op een trompet?
John Numeijer achter de piano.
Muziekinstuif swingt de pan uit.