De VoorleesExpress rijdt door!

Algemeen
Monique leest Ayla voor.
Monique leest Ayla voor. ((Foto: Jitske Hagens))

HOLLANDS KROON - Monique is vrijwilliger bij Humanitas VoorleesExpress en vertelt enthousiast over haar gezin dat zij wekelijks een uurtje, of soms wat langer, bezoekt om voor te lezen bij Ayla van zes jaar.

Doe je mee?

“Ik kom nu al een paar maanden bij dit gezin en als ik dan hoor dat ‘mijn’ voorleeskindje zo vooruit is gegaan op school, dan word ik daar zo blij van! Mijn wekelijkse bezoeken hebben echt effect op deze manier.” Monique vertelt verder: “Elke keer doen we weer iets anders met taal, zo gaan we samen een boodschappenlijstje maken en gaan we iets bakken, de andere keer neem ik een mooi prentenboek mee. Over twee weken gaan we samen naar de bibliotheek om boekjes uit te zoeken. Dit maakt het leuk voor Ayla en ook voor mij afwisselend.”

Vrijwilligers

Op dit moment staat een aantal getrainde vrijwilligers klaar om ingezet te worden bij een gezin. Kan jij een voorlezer gebruiken binnen jouw gezin? Of ken jij misschien iemand die hier behoefte aan heeft? Neem dan snel contact op met Humanitas Kop van Noord-Holland. Voor Schagen en Hollands Kroon bel naar Daniek Peereboom, 06-10947330 of mail naar: voorleesexpress.kopnh@humanitas.nl