Veteranen plaatsen ‘poppies’

Algemeen
Veteranen plaatsen ‘poppies’.
Veteranen plaatsen ‘poppies’. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Behalve de maandelijkse ontmoeting voor veteranen op vrijdag 29 oktober vindt er deze middag nog een gebeurtenis plaats. In de aanloop naar Remembrance Day (11 november) zullen dit jaar op vrijdag 29 oktober voor de 7e keer door leden van Veteranen Contactgroep Wieringen op de graven van 15 geallieerde vliegers die op of nabij Wieringen zijn gesneuveld ‘poppies’ geplaatst worden. De ‘poppies’ (klaprozen op een klein houten kruisje met de tekst ‘In Remembrance’) komen op 1 graf in Westerland en 14 op begraafplaats Zandburen in Hippolytushoef.

Tot 2015 werd deze mooie traditie verzorgd door mevrouw Riet van der Hulst-Bakker uit Den Oever. Zij heeft dit tientallen jaren gedaan. Gelukkig kan het plaatsen van de ‘poppies’ weer zonder de beperkende Covid maatregelen. 

Op 11 november 1918 kwam een eind aan de Eerste Wereldoorlog (Armistice Day) en vanaf deze dag worden in Engeland, de Verenigde Staten, België, Canada en Frankrijk de gesneuvelde militairen uit deze oorlog en alle oorlogen en conflicten daarna herdacht. In de Verenigde Staten is 11 november tevens ‘Veterans Day’ waarop iedereen die in de strijdkrachten heeft gediend eer wordt betoond.

Het programma

14.30 uur: Plaatsen van ‘poppies’ op graven van Commonwealth War Graves op begraafplaats Zandburen, Noordburenweg 15 in Hippolytushoef.

15.00 tot 18.00 uur: Nazit in Veteranencafé ‘de Kasteleen’ (Navigatie: Nieuwstraat 26, 1777CM Hippolytushoef) tijdens de maandelijkse ontmoeting van Veteranencontact Wieringen/Hollands Kroon.

16.00 uur: Kort filmpje ‘We will remember them’ gevolgd door een power point presentatie over ‘poppies’ op Wieringen.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Bij bezoek aan het Veteranencafé is een Corona QR code of een geprinte versie van de Corona Check verplicht. U kunt hier op gecontroleerd worden.