Vlaggenactie om Sint en Pieten te verwelkomen in Wieringen

Algemeen
Vlaggenactie om Sint en Pieten te verwelkomen.
Vlaggenactie om Sint en Pieten te verwelkomen. Foto: aangeleverd

DEN OEVER - Dit jaar zal de Sinterklaasintocht op Wieringen anders zijn dan andere jaren. Nu Sint vanwege de coronamaatregelen niet met een boot arriveert maar per paard en er optochten volgen door de dorpen, wil de Sint het liefst zoveel mogelijk versiering in de dorpen zien als hij arriveert. Daarom zijn speciale vlaggen ontworpen.

Versiering in de dorpen

“Wat zou het geweldig zijn als Den Oever, Oosterland, Hippolytushoef en Westerland op 13 november helemaal versierd zijn met vlaggen”, zegt Sint. Dit jaar komt hij niet per boot aan omdat dit vergunningsplichtig is en alle bezoekers op het Haventerrein dan een coronabewijs moeten laten zien. Dat is voor de vrijwillige organisatie geen optie. Daarom besluit Sint om per paard te arriveren, zodat kinderen en ouders op voldoende afstand van elkaar kunnen staan in de verschillende dorpen.

“Onze Vlaggenpiet heeft speciale vlaggen ontworpen in Spanje”, zegt Sint. “Hoe mooi zou het zijn als ik die straks ook op Wieringen mag bewonderen als wij na een lange rit aankomen?” De geelrode vlaggen zijn voor 15 euro te koop via info@visserijdagen.nl of door een appje of belletje naar 0614558061. De opbrengsten gaan naar de organiserende vereniging en komen ten goede aan de komende intochten.

“Hopelijk wordt het vlaggen uithangen tijdens de intocht een mooie jaarlijkse traditie”, zegt Arnoud Vooijs van de organisatie. “Sint vertelde ons dat hij zich liet inspireren door de Flora- en Visserijdagen. Ook die dagen zijn de straten prachtig versierd.”