TAV’80 uit ’t Veld zoekt verkeersregelaars voor haar lopen

Sport
Een eerdere editie van de Snertloop.
Een eerdere editie van de Snertloop. (Foto: Janny van der Fluit.)

‘T VELD – Trim- en atletiekvereniging TAV’80 uit ’t Veld is voor haar twee jaarlijkse evenementen op zoek naar verkeersregelaars, die hun steentje willen bijdragen aan de Kermiscross in september en de Snertloop, die komende maand weer wordt gehouden.

We willen zorgen voor een veilig parcours

Wie het leuk lijkt eraan bij te dragen het parcours verkeersvrij te houden, zodat dat de deelnemers aan deze fraaie lopen veilig voor een persoonlijk record kunnen gaan, kan zich aanmelden via tav.80@hotmail.com.

Verkeersregelaars worden ingezet om tijdens evenementen voor een veilige verkeerssituatie te zorgen. Terwijl de verkeersregelaars eraan bijdraagt de route verkeersvrij te houden, kan tegelijkertijd de buurman, dorpsgenoot of familielid die deelneemt aan de loop, worden aangemoedigd. Een eenvoudige digitale cursus van zo’n drie kwartier volstaat om het papiertje te halen waarmee men bevoegd verkeersregelaar is. Het is ook mogelijk de e-cursus te volgen om ook bij andere evenementen als verkeersregelaar te mogen optreden. TAV’80 telt onder de eigen leden vele verkeersregelaars, maar er zijn er altijd meer welkom. Zonder, zijn de lopen niet mogelijk.

Snertloop

De eerstvolgende keer dat TAV’80 weer verkeersregelaars zal inzetten is tijdens de Snertloop, die op zondag 12 december weer wordt gehouden. Vorig jaar was er vanwege corona sprake van een ‘digitale’ Snertloop, waarbij de atleten op eigen gelegenheid de 5, 11 of 16,1 kilometer konden lopen om vervolgens een emmertje heerlijk ambachtelijke snert op te halen bij slagerij Broersen in ’t Veld.

Dit jaar staat weer de aloude Snertloop op het programma; op zondag 12 december. Wie mee wil doen kan zich al digitaal inschrijven via www.tav.80.nl. Naast de 5, 10 en 16,1 kilometer hardlopen voor zowel wedstrijdatleten als recreatieve lopers is er ook de mogelijkheid om de routes wandelend af te leggen. Ook voor deze deelnemers wacht aan de eindstreep overheerlijke snert.

Wandelen

Zondag 12 december kan er vanaf 9.00 uur worden gewandeld vanaf sportcentrum VZV aan de Rijdersstraat in ‘t Veld. De start van de wedstrijd-recreatielopen is om 10.30 uur. Deelname kost 9 euro voor de loopwedstrijden over 5, 11 en 16,1 km en 5 euro voor wandelaars. De routes voeren door het fraaie polderlandschap rond ’t Veld, de Moerbeek en Lutjewinkel. Bij de wedstrijdlopen zijn er naast het jeugdklassement de volgende categorieën: dames t/m 44 jaar, heren t/m 49 jaar, dames 45 t/m 64 jaar, heren 45 t/m 64 jaar, dames 65 jaar en ouder en heren 65 jaar en ouder.

Inschrijven kan tot en met woensdag 8 december. Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk.