Trio Trabant terug in Cultuurkerkje

Nieuws
Trio Trabant. (Foto: aangeleverd)
Trio Trabant. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

OUDESLUIS - Trio Trabant keert zaterdag 3 november terug in het Cultuurkerkje aan Noorderweg 14 in Oudesluis. Het Trio speelt muziek uit het gebied waar de Trabant rondreed en nog steeds rijdt. De wortels van het trio voeren terug naar (zigeuner)muziek uit Hongarije, Transsylvanië en Roemenië. Aanvang 20.30 uur.
De muzikanten van Trio Trabant hebben deze muziek uit de eerste hand geleerd van meester-zigeunermuzikanten uit regio’s in Hongarije, Transsylvanië en Roemenië. Hun passie is déze muziek: Hartstochtelijke melodieën, strakke ritmes en prachtige klanken. Ze vertolken het op de instrumenten van dáár. Beurtelings klinken viool, zang, klarinet, taragot, accordeon, trompetviool en furulya (fluit) begeleid door contrabas, kanna, ütógardaon (slagcello) of gitaar in een afwisseling van stijlen.
Hilde Kertész (viool) is de primás van de groep. Zij zingt in het Hongaars, Roemeens en Romanes. Bijzonder in dit trio is de kontra, een typisch instrument uit Transsylvanië, gespeeld door Winfried Veenker. Dit is een altviool met een platte kam en drie snaren, die tegelijk worden aangestreken. Ritme en harmonie ineen en daarbij kan hij ook nog eens prachtig zingen! Bassist Frank de Jong speelt ook taragot , dat is een houten rietinstrument uit de Roemeense en Hongaarse muziek, die de klank van de klarinet en de rauwe sopraansaxofoon in zich verenigt.
Kaarten zijn te koop bij de ingang van het Cultuurkerkje of te reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/