Open dag Schietvereniging Wieringermeer

Nieuws
De trainers van Schietvereniging Wieringermeer. (Foto: aangeleverd)
De trainers van Schietvereniging Wieringermeer. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

WIERINGERWERF - Schietvereniging de Wieringermeer houdt zondag 4 november haar jaarlijkse open dag. Belangstellenden kunnen zo tussen 13.00 en 17.00 uur kijken wat de schietsport inhoudt en, onder persoonlijke begeleiding, een paar schoten lossen. Het verenigingsgebouw is gevestigd op het terrein bij de velden van voetbalvereniging DWOW aan Prinses Irenestraat 19C in Wieringerwerf.
De vereniging heeft ongeveer zeventig leden in de leeftijd van 12 tot 80 jaar, zowel dames als heren, en dus ook jeugd. Voor komend seizoen nemen jeugdleden deel aan de afdelingscompetitie en de landelijke competitie. Zij kunnen zich aan de hand van deze wedstrijden plaatsen voor het NK.
Er wordt dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond geschoten. De vaste lesavond voor de jeugd is donderdagavond. Volwassenen kunnen op een van de andere avonden terecht, in overleg met de beschikbare gediplomeerde trainers. In november en december is er ook de mogelijkheid om zondagochtend te schieten van 11.00 tot 14.00 uur. Door de leden wordt met eigen (pers)luchtwapens en klein(.22) kaliber vuurwapens geschoten in de disciplines: vuurpistool, luchtpistool, revolver, geweer, luchtgeweer en karabijn, al dan niet opgelegd.
Tijdens de open dag kan men kosteloos gebruik maken van de vuur- en luchtwapens van de vereniging. Wanneer men na het bezoeken van de open dag de smaak te pakken heeft, kan men vervolgens drie introductielessen aanvragen. Nieuwe leden worden eerst aspirant lid. Voordat het lidmaatschap definitief wordt dient men een 'eigen verklaring' in te vullen en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag ) te overleggen. Jeugd onder de 16 jaar zijn vrijgesteld van het VOG maar dienen wel schriftelijke toestemming van hun ouders te hebben.
Kijk voor meer informatie op: svdewieringermeer.com en op Facebook. Of neem contact op met Ronald Hittinger, tel. 06-26334218 of Jaap van der Beek, tel. 0227-501332.