Toneelvereniging Succes viert vijftig jaar

Nieuws
Tonelisten van het eerste uur, onder wie een aantal oprichters - staand v.l.n.r.: Paul van Medervoort,  Sieb Wierema, Eerko Hartman (de 1e regisseur), Dick Burghout, Tineke Schat, Cilia Essenberg, Tiny Bosker en Marga Super, zittend v.l.n.r. Maartje Burghout, Leen den Hollander, Dirk Bosker en Anni
Tonelisten van het eerste uur, onder wie een aantal oprichters - staand v.l.n.r.: Paul van Medervoort, Sieb Wierema, Eerko Hartman (de 1e regisseur), Dick Burghout, Tineke Schat, Cilia Essenberg, Tiny Bosker en Marga Super, zittend v.l.n.r. Maartje Burghout, Leen den Hollander, Dirk Bosker en Anni rodi.nl

HIPPOLYTUSHOEF - Toneelvereniging Succes bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd. De vereniging werd op 2 december 1968 opgericht en viert het jubileum precies 50 jaar later: zondag 2 december in Dorpshuis Hippo.
Aanleiding voor de oprichting was een feest van de gelijknamige voetbalvereniging. Een aantal vrijwilligers luisterde het feest op met een toneelvoorstelling. De vrijwilligers vonden het leuk en besloten de vereniging op te richten. Begin 1969 was de eerste voorstelling in Hotel de Haan. De vereniging heeft in de loop der jaren in verschillende locaties gerepeteerd en gespeeld. Na sluiting van Hotel de Haan werden onder meer in Concordia en Cinema de Haan voorstellingen gegeven. Na sluiting van deze gelegenheden vond Succes onderdak in het in 1996 geopende dorpshuis ’t Parochiehuis. Daar wordt nog altijd iedere donderdagavond gerepeteerd en worden jaarlijks voorstellingen gegeven.
De vereniging heeft inmiddels een rijke historie. In het verleden werd deelgenomen aan eenakterfestivals, onder meer in Schagen. Succes organiseerde zelf ook een aantal festivals. Een aantal jaren was er een jeugdafdeling met eigen voorstellingen. Ook was er vele jaren een Sint Nicolaascentrale. Dat bracht geld in het laatje, evenals de verkoop van jodenkoeken. Tegenwoordig wordt de kas gespekt met een plantjesactie in het voorjaar.
Natuurlijk staat ook komend seizoen een voorstelling op het programma. Op 1, 2 en 3 maart speelt Succes onder het motto ‘Verwarringen’ vier eenakters in Dorpshuis Hippo en op 24 maart in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Daarmee keert de ambiance van het eenakterfestival terug.
Maar eerst wordt het jubileum gevierd. Op zondag 2 december halen de leden herinneringen op en gaan samen eten. ’s Avonds zijn ook de donateurs welkom. Zij kunnen zich tot dinsdag 20 november aanmelden bij Ferry Hille, tel. 06-27482872. Meer informatie op www.toneelvereniging-succes.nl.