Cursus EHBO bij EHBO vereniging Wieringermeer

Nieuws

MIDDENMEER - Niemand wil met lege handen staan bij een ongeval. Door te weten wat men kan doen, kan men snel iemand helpen. Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis op zak, is men in staat om op juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Vanaf 1 januari 2017 is Eerste Hulp aan Kinderen onderdeel van het Diploma Eerste Hulp.
EHBO vereniging Wieringermeer start zaterdag 26 januari met een beginnerscursus EHBO. De cursus neemt vier zaterdagen (9.00 tot 16.00 uur) in beslag waarvan op de laatste zaterdag (16 februari) het examen plaatsvindt. Het examen wordt afgenomen door een afvaardiging van het Oranje Kruis. De onkosten bedragen € 175,00, dit is inclusief lesboek, materialen, lesgeld, koffie/thee, lunch, examengeld, certificering bij het Oranje Kruis en diploma (inclusief pasje).
Ook start de vereniging een aparte cursus EHaK (Eerst Hulp aan Kinderen). Oefen alle EHBO-vaardigheden die je nodig hebt voor EHBO aan baby’s en kinderen. Inclusief reanimeren en het gebruik van de AED, toegespitst op baby’s en kinderen. Het geregistreerde certificaat behorende bij deze cursus is door de Rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders en valt nu ook binnen de Regeling Wet kinderopvang (wet IKK). De EHaK cursus wordt zaterdag 30 maart en dinsdagavond 2 april gegeven. De kosten voor deze cursus bedragen € 75,-.
Beide cursussen staan onder leiding van gediplomeerde docenten. De minimum leeftijd voor de cursussen is 16 jaar. Er zijn verschillende zorgverzekeraars die de cursus (deels) vergoeden. De cursussen wordt gegeven in zalencentrum De Meerbaak in Middenmeer. Voor opgave en informatie graag mailen naar cursussen@ehbo-wieringermeer.nl.