Rode Kruis geeft steuntje in de rug

Nieuws
De kerststollen staan klaar om uitgedeeld te worden. (Foto: Rode Kruis, afdeling Hollands Kroon)
De kerststollen staan klaar om uitgedeeld te worden. (Foto: Rode Kruis, afdeling Hollands Kroon) rodi.nl

ANNA PAULOWNA - Met man en macht hebben de vrijwilligers van het Rode Kruis, afdeling Hollands Kroon zich de afgelopen periode in het zweet gewerkt. De jaarlijkse kerstactie is weer van start gegaan en dus delen zij circa vierhonderd kerststollen uit in Anna Paulowna en Breezand aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Nobel werk, want er zijn genoeg mensen die blij verrast zijn met het geschenk aan de voordeur. "Daar doen we het voor, want juist tijdens de feestdagen is het fijn als iemand aan je denkt", stelt voorzitter Marry Steenbergen van het Rode Kruis, afdeling Hollands Kroon.
De kerstactie van het Rode Kruis vindt inmiddels al weer dertig jaar plaats, weet scheidend voorzitter Steenbergen die dit jaar afscheid neemt van de organisatie die haar zo lief is. "Ik werk veertig jaar als vrijwilliger voor het Rode Kruis, waarvan twintig jaar als voorzitter. Deze actie valt en staat met de informatie die wij van onze plaatsgenoten krijgen. Zo worden er jaarlijks mensen aangemeld door naasten of vrienden voor onze actie, omdat zij vinden dat degene wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Het leuke van de actie is dat het voor de ontvanger een verrassing is, wat nog wel eens leidt tot een telefoontje met de vraag waarom er een geschenk bezorgd is. Dat leidt steevast tot blije reactie, omdat niemand verwacht dat er 'zomaar' een geschenk aan de deur hangt."
Naast de talloze kerstollen die afzonderlijk bezorgd worden in de voormalige gemeente Zijpe, zijn er ook een paar grote kerststollen die afgeleverd worden bij de verzorgingshuizen. "Daar eet men er dan gezamenlijk van, wat weer een leuke geste is voor alle bezorgers. De grote kerststollen worden gesponsord door bakkerij Alkemade en dat is een uitkomst, omdat wij deze actie echt lokaal draaiende houden."