Kerstwandeltocht over Wieringen

Nieuws
Wellicht voert de kerstwandeling op Wieringen langs een wit landschap. (Foto: aangeleverd)
Wellicht voert de kerstwandeling op Wieringen langs een wit landschap. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

WESTERLAND - Lekker uitwaaien kan woensdag 26 december, tweede kerstdag, tijdens de kerstwandeltocht over Wieringen van Sport Nu Westerland. De tocht wordt voor de zevende keer georganiseerd. Een leuke familiewandeltocht waarbij ook honden, mits aangelijnd, zijn toegestaan.
Op Wieringen vindt je rust, gezelligheid en een prachtige natuur, wat het wandelen op Wieringen heel bijzonder maakt. Wieringen was vroeger een eiland. Het oudste gedeelte is 120.000 jaar geleden ontstaan doordat de Noorse gletsjers het keileem tot op grote hoogte opstuwden. Door deze keileembulten heeft Wieringen een glooiend landschap en wijkt het sterk af van de omringende polder.
Bij de kerstwandeltocht kan men kiezen uit twee afstanden, 7 kilometer en 10 kilometer, die beiden over de westkant van Wieringen gaan. Heerlijk wandelen over smalle schelpenpaadjes en kronkelweggetjes, langs oude boerderijtjes, kerkjes en het voormalige Amsteldiep. Ook wordt het laagste en hoogste punt van Wieringen aangedaan met een hoogteverschil van 15 meter.
Na afloop van de wandeling wordt iedereen getrakteerd op een kop koffie, thee of glühwein met wat lekkers en kan men nog even gezellig napraten. Er kan worden gestart tussen 13.00 en 13.30 uur bij Sport Nu aan de Westerlanderweg 160 in Westerland. Deelname kost 7,50 euro en kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee. Aanmelden op tel. 0227-724501 of d.via het inschrijfformulier op www.sport-nu.nl/kerstwandeltocht. Betalen kan ter plekke bij aanvang van de wandeltocht (let op, er is geen pin).