Ontdek natuurgebied Kruiszwin

ANNA PAULOWNA - Je houdt van vogels kijken en van mooie, weidse en vogelrijke natuurgebieden. Dan is de excursie van zondag 7 april ideaal, want deelnemers ontdekken dan het Kruiszwin bij Anna Paulowna.

Kruiszwin is een tijdje geleden omgetoverd van een saai landbouwgebied naar een natuurgebied vol variatie. Het meest opvallende fenomeen in het Kruiszwin is de zeer sterke kwel van zout grondwater. Zilte tot brakke omstandigheden zijn een zeldzaamheid geworden en daarom is dit gebied zo speciaal. De natte plekken trekken steltlopers en weidevogels aan die er voedsel kunnen vinden, zoals grutto, tureluur en kluut. Ze hebben de afgelopen jaren in het Kruiszwin gebroed, net als de prachtige blauwborst. Verder tref je er zoutminnende planten en bloemen aan.

Een gids van Landschap Noord-Holland begeleidt de wandeling van 10.00 tot 11.30 uur en vertelt je alles over de bijzondere flora en fauna. Ook neem je een kijkje bij de ijsvogelwanden. De tocht gaat van start bij het fietspad aan het Caloriepad naast Molenvaart 136 in Anna Paulowna. Zin om mee te gaan? Meld je aan op www.gaatumee.nl

Meer berichten