De expositie in de Cultuurschuur heeft als thema: Met de wind in de zeilen'.
De expositie in de Cultuurschuur heeft als thema: Met de wind in de zeilen'. ((Foto: aangeleverd))

Nautische expositie Cultuurschuur

WIERINGERWERF - Met de wind in de zeilen is het thema van de aankomende expositie in de Cultuurschuur aan Loggersplein 1 in Wieringerwerf.

Vanaf zaterdag 4 mei staan de zeilen bol in de Cultuurschuur. Frans Visser, al sinds 1962 woonachtig in Den Oever, is helemaal vertrouwd met het water en de wind. Hij is zo verknocht aan de scheepvaart dat hij na zijn werkzame leven de maritieme wereld aan het schilderdoek ging toevertrouwen. Bij de Vatropse school werd hij al snel een schilder met een eigen verhaal en een eigen beeldtaal. Zijn kwaststreken, gevoel voor kleur en compositie, maar bovenal zijn kennis van de zee en de schepen maken zijn werk een lust voor het oog. In deze expositie is gekozen om alleen de zeilboten te exposeren, omdat deze mooi samengaan met de 'zeilen' van beeldhouwers Ted Moelker en Eggo de Roode uit de Wieringermeer. Ook deze kunstenaars 'hebben' iets met de maritieme wereld; de reden om de schoonheid van de bolling in het zeil te willen vatten in een beeld van steen of hout.

De expositie is elke dag te bezichtigen van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur. De opening van de tentoonstelling is zaterdag 4 mei om 15.00 uur en is vrij toegankelijk. Zaterdag 4 en zondag 5 mei is er bovendien een prachtige combinatie te maken met een bezoek aan de fototentoonstelling van Fotoclub Het Derde Oog in de Theaterzaal.

Meer berichten