'Alle registers open'

  Nieuws
De Michaëlskerk in het verleden. (Foto: aangeleverd)
De Michaëlskerk in het verleden. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OOSTERLAND - Zin in Oosterland opent zondag 6 januari haar jubeljaar met een toast en muziek waarbij de sluier wordt opgelicht van het jaarprogramma in de Michaëlskerk in Oosterland met als motto: 'Alle registers open'. Vanaf 11.00 uur is er een inloop met koffie en thee en vanaf 11.30 uur kan men deelnemen aan de open koorrepetitie van het Michaelskoor. Hierna begint om 12.15 uur de presentatie van het jaarprogramma en heft men het glas.
Het motto is gekozen omdat iets bijzonders te vieren valt. Het is dit jaar namelijk 50 jaar geleden dat in deze Romaanse kerk door grondleggers Albert van Dorssen en Kees Klein begonnen werd met iets nieuws: een Toeristenkerk. De vernieuwende oecumenische zomervieringen voor toeristen en de concerten voor de restauratie van het Teschemacherorgel vormden de basis voor de uiteenlopende culturele en kerkelijke activiteiten die er nu te vinden zijn.
Zin in Oosterland heeft een gevarieerd en verrassend jaarprogramma samengesteld met een divers aanbod aan vieringen: waaronder een inspirerende wandeltocht op de vooravond van Pasen, een vertelvoorstelling op 5 mei en een muzikale viering over 'Elvis en God' met de landelijk bekende 'Elvisdominee' Fred Omvlee; exposities: met medewerking van de Groninger School, een themaexpositie ‘Licht’ en voor het eerst een uitgebreide grafiekmanifestatie; concerten: te beginnen met het literair concert van Carel ter Linden en Mirjam Karres op vleugel op 13 januari.

Meer berichten