Theaterconcert SimonèZ in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF - Het duo SimonèZ treedt zaterdag 23 maart op in de Cultuurschuur aan Loggersplein 1 in Wieringerwerf. SimonèZ speelt het theaterconcert 'Und Schmerz en Smart et Amour'. Aanvang 20.00 uur.

SimonèZ bestaat uit Simone (zang en contrabas) en Dirk-Jan Zuurbier (gitaren en andere snaren). Zij brengen een programma met liedjes, songs en chansons over het leven met al zijn lusten en onhebbelijkheden. Elke streek, land en tijd kent zijn eigen levenslied. Ze vertellen over de liefde of over de gewone dingen van het leven. Het lied met een lach en een traan, een lied met de grote overbekende thema's die de mens bezighouden. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en ziel bezongen worden in 'und Schmerz en Smart et Amour'.

'Het levenslied' uit Nederland, maar ook ver- en hertalingen van Simone en anderen. De song, chanson, schlager, blues, en smartlap in één muziekprogramma. De nummers worden met zichtbare en onzichtbare draden verbonden door persoonlijke verhalen en anekdotes van en over de grote vertolkers van het levenslied en het ontstaan daarvan. Een confrontatie met de passie van de liefde en de schaduwzijde van het leven is hierbij onvermijdelijk. IJzersterke liedjes met één typerend kenmerk: ze raken. De 'chansons' klinken als ruwe diamanten, bijzonder in hun eenvoud. Naakt, onstuimig, teder, onvervalst, vol liefde en passie.

Kaarten kosten 10,- euro. Reserveren kan via reserveringen@decultuurschuur.nl, simone.z@planet.nl of tel. 0224-540597.

Meer berichten