Michaëlskerk wordt tijdelijk atelier vol basisschoolleerlingen

OOSTERLAND - De Michaëlskerk in Oosterland verandert voor een week lang in een atelier. Ieder jaar zullen leerlingen van basisscholen worden uitgenodigd om daar onder begeleiding van een professioneel beeldend kunstenaar te werken aan een gezamenlijk kunstwerk, dat ook daadwerkelijk geëxposeerd wordt in de bijzondere ruimte. Zaterdag 30 maart zijn de eerste kunstwerken in een pop-up expositie te bewonderen.

Dit jaar is het de beurt aan leerlingen van juf Tine Gorter van de Henricusschool (groep 5) die onder leiding van beeldend kunstenaar Geertje Tjalma werken aan het project Het verhaal van de Zeekraal. Een hele week werken zij gezamenlijk aan het project in de kerk, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot atelier.

Hier maken de kinderen, voor velen voor het eerst, echt kennis met kunst maken, een kunstenares en organiseren zij een eigen expositie met publiek. Tijdens de pop-up expositie worden door de leerlingen zelf ook enkele 'zeekraalverhalen', die zij gedurende het project maken, voorgedragen.

De feestelijke opening van de expositie vindt zaterdag 30 maart plaats van 15.30 tot 17.30 uur. 's Avonds zijn de werken die dag te bezichtigen van 19.00 tot 21.00 uur. Zondag 31 maart tussen 13.30 en 17.30 uur kunnen de werken ook bekeken worden. Kijk voor meer informatie op: www.zininoosterland.nl.

Meer berichten