Veteranen eren gesneuvelde vliegers

Nieuws
Veteranen plaatsen zondag 26 oktober kleine witte kruisen met klaprozen op de graven van geallieerde vliegers op begraafplaats 'Zandburen'. (Foto: aangeleverd)
Veteranen plaatsen zondag 26 oktober kleine witte kruisen met klaprozen op de graven van geallieerde vliegers op begraafplaats 'Zandburen'. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

HIPPOLYTUSHOEF/WESTERLAND - Veteranen plaatsen vrijdag 26 oktober in aanloop naar Remembrance Day (zondag 11 november) kleine witte kruisen met daarop 'poppies' (klaprozen, red.) op de graven van veertien geallieerde vliegers op begraafplaats 'Zandburen' in Westerland. De veteranen zijn verenigd in Veteranen Contact Wieringen/Hollands Kroon/Noordkop en omstreken.
Remembrance Day, ook wel Armistice Day of Poppy Day is in het Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Britse Gemenebest de dag waarop de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht.
Ook op het kerkhof in Westerland zal door de zorg van één der veteranen een klaproos worden gezet op het daar aanwezige Commonwealth War Grave. Hoewel zij dit nog maar voor de derde keer doen, is het inmiddels een waardige traditie geworden.
Veteranen die de plaatsing mee willen maken, kunnen om 14.30 uur verzamelen bij de ingang van de begraafplaats aan Noordburenweg 15 in Hippolytushoef. Hierbij wordt men verzocht om een baret van onderdeel/missie mee te nemen. Ook niet-veteranen zijn van harte welkom bij deze plechtigheid.
Aansluitend hierop vindt de maandelijkse bijeenkomst van veteranen plaats in Café de Kasteleen aan Nieuwstraat 26 in Hippolytushoef, tel. 0227-592774. Parkeren kan in de Nieuwstraat of op de parkeerplaats bij de Aldi.