Tarantella in Cultuurkerkje

Nieuws
Trio Tarantella. (Foto: aangeleverd)
Trio Tarantella. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

OUDESLUIS - Trio Tarantella treedt zaterdag 24 november op in het Cultuurkerkje aan Noorderweg 14a in Oudesluis. Aanvang 20.00 uur. Entree 10,- euro.
Tarantella is een van de bekendste dansen in Italië. De dans is genoemd naar tarantulaspin waarvan gedacht werd dat de beet dodelijk kon zijn. Eenmaal gebeten kon men enkel genezen door wild te dansen. De dans werd hoofdzakelijk door vrouwen gedanst. Een beet van de Tarantula was dan vaak een excuus om eens flink los te gaan voor de vrouwen die gewoonlijk zeer kort werden gehouden.
Trio Tarantella bestaat uit pianist Wim Rijnsburger, klarinettist Joop Klaassen en fluitiste Annet Westerink. Allen professionele musici, die plezier in muziek maken als doel hebben. Zij maken zelf arrangementen van bekende werken, zodat ze in kleine bezetting kunnen worden uitgevoerd. Ze hebben hun repertoire zo gekozen dat er voor iedereen iets te genieten valt: puur klassiek (Mozart, Saint Saens, Debussy), maar ook lichter repertoire zoals Piazolla, Cubaanse dansen tot en met de tune van Paulus de Boskabouter. Tussen de stukken door wordt er iets over de te spelen stukken verteld en soms wordt er een gedicht voorgedragen. Kaarten zijn te koop bij de ingang van het Cultuurkerkje of kan reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/