Polderse Kermis verdwijnt uit Spoorbuurt

Nieuws

ANNA PAULOWNA - De Polderse Kermis wordt niet langer gehouden in de Spoorbuurt in Anna Paulowna. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Hollans Kroon besloten. De afgelopen jaren is het evenement steeds groter geworden, evenals het aantal bezoekers. Ook de ontwikkeling van de woonbuurt heeft niet stilgestaan, daar er nieuwe woningen zijn of worden gebouwd.
Volgens het college is de huidige locatie niet langer geschikt voor een evenement van deze grootte. De afgelopen jaren leidde de Polderse Kermis tot herhaaldelijke overlast voor de woonbuurt, voornamelijk in de vorm van geluid, licht, geur en het gedrag van de bezoekers. Het oordeel van het college betreft de evenementenvergunning. Het blijft voor ondernemers mogelijk om een activiteit te organiseren binnen één van de horecagelegenheden. Dit kan binnen de huidige vergunning.
"Wij zijn ons zeer bewust van de langlopende traditie van de Polderse Kermis op deze locatie. Wij begrijpen dan ook dat dit besluit de nodige emoties oproept. Uiteraard willen wij dat dit evenement komend jaar gewoon georganiseerd kan worden, en iedere bezoeker kan genieten van de Polderse Kermis. Daarom zal de gemeente alle medewerking verlenen en actief meezoeken naar een alternatieve locatie", aldus het college van gemeente Hollands Kroon.