Top2000 kerkdienst

Nieuws

WIERINGERWERF - De Top2000 kerkdienst vindt zondag 30 december om 15.00 uur plaats in de Samenstroomkerk aan Terpstraat 40 in Wieringerwerf. De dienst wordt gehouden door de Protestantse Gemeente van Wieringerwerf en staat onder leiding van Ds. Willemien Lammers. Deelname is gratis.
In die dienst worden er nummers gespeeld en gezongen uit de beroemde lijst maar wel heel vaak nummers waar een spiritueel draadje doorheen loopt of die een speciale betekenis hebben voor iemand. Of een liefdeslied waar de bezongen liefde of geliefde ook over God zou kunnen gaan. Het zijn nummers over geloof, hoop, liefde en troost. Eigenlijk over alles waar een mens in zijn leven mee te maken krijgt. Ook voor deze lijst in Wieringerwerf hebben mensen van de gemeente en andere liefhebbers kunnen stemmen op hun favoriete-nummer-met-een-betekenis uit de Top2000. Zo is een top 15 samengesteld.
Te denken valt aan: Mag ik dan bij jou van Claudia de Brey, Earth Song van Michael Jackson, Geef me je angst van Guus Meeuwis en Pianoman van Billy Joel. Die songs worden dan met behulp van YouTube filmpjes met elkaar gezongen. Sommige voorzien van de motivatie van de aanvrager. Het koor Feel Good uit de Wieringermeer ondersteunt de samenzang en neemt ook een aantal songs voor zijn rekening, zoals Go like Elijah en Hallelujah van Leonard Cohen.
Voor deze gelegenheid is er ook een Top2000 café geopend vanaf 14.00 uur, waar men ook na de dienst terecht kan om nog na te praten met elkaar.