Edukans World Teacher Café

  Nieuws
Via het programma World Teacher van Edukans werken Nederlandse leraren een korte periode in het buitenland in het onderwijs. (Foto: aangeleverd)
Via het programma World Teacher van Edukans werken Nederlandse leraren een korte periode in het buitenland in het onderwijs. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WIERINGERWERF – Na edities in Leeuwarden, Emmen, Heerenveen en Groningen is het World Teacher Café van Edukans nu ook in Wieringerwerf. Avontuurlijke leerkrachten, docenten en schoolleiders uit Wieringerwerf en daarbuiten zijn hier van harte welkom. Het is dé plek om van dromen daden te maken. Tijdens een informatiebijeenkomst vertellen Tjitske Sabelis en Hermien Bakker woensdag 18 april vanaf 16.00 uur over de reis van hun leven in basisschool Het Baken aan Sternstraat 29 in Wieringerwerf.
De twee docenten reisden in februari naar Suriname en werkten er samen met lokale collega’s aan beter onderwijs. Jaarlijks gaan ongeveer 170 worldteachers met Edukans naar ontwikkelingslanden met een 15-daagse reis. In 2018 staan er nog reizen naar India en Ghana gepland.
Het programma World Teacher is een bijzonder professionaliseringsprogramma voor iedereen die in het onderwijs werkt. Het is gevalideerd voor het Lerarenregister en het Schoolleidersregister PO. Deelname betekent een boost voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Oud-deelnemers geven aan dat ze minder gestrest zijn en beter zijn geworden in reflecteren en coachen. Aanmelden via www.edukans.nl/worldteacher.

Meer berichten