Nieuwbouwplannen Noorderlicht in Hippolytushoef

Nieuws

HIPPOLUYTUSHOEF - De bewoners van locatie Noorderlicht en hun contactpersonen zijn dinsdagavond 16 april geïnformeerd over de nieuwbouwplannen voor Noorderlicht in Hippolytushoef. Voor de bewoners was er een bijeenkomst gepland waar zij al hun vragen konden stellen over de plannen. “Wij beseffen ons dat dit een hoop vragen meebrengt voor de bewoners. Wij willen daarom de bewoners goed informeren over de stappen die wij gaan zetten en vroeg in het proces intensief betrekken”, aldus Hans Groenendijk, voorzitter Raad van Bestuur Woonzorggroep Samen.
Ondanks dat de plannen nog niet helemaal concreet zijn, is men nu al gestart met informeren. Dat er nieuwbouw op de planning staat is een gegeven. Woonzorggroep Samen is op dit moment zo ver om ook in Hippolytushoef aan de slag te gaan en in te spelen op de veranderende zorgvraag. De afgelopen jaren hebben soortgelijke processen plaatsgevonden op de locaties De Trambaan, Angelapark, De Elshof en Lelypark. Dit betekent niet dat deze concepten zo gekopieerd kunnen worden; er zal goed worden onderzocht wat voor soort voorziening het beste past bij Hippolytushoef. Op dit moment voldoet Noorderlicht niet meer aan de eisen die aan een modern centrum voor ouderenzorg gesteld worden. Er wordt nu een plan gemaakt voor de locatie waarmee Woonzorggroep Samen zorg hoopt te kunnen leveren voor de komende 20 tot 30 jaar.
Als eerste stap is Woonzorggroep Samen gestart met de visie-fase en worden er veel gesprekken gevoerd met belanghebbende partijen om het beste plan voor de toekomst te maken. Het streven is om eind dit jaar een plan klaar te hebben voor de nieuwbouw. Dan kan ook een nauwkeurige planning worden gegeven voor het moment dat het huidige pand gesloten gaat worden.