Kolhorn in kwast en tekenstift

  Nieuws
Dit werk en nog veel meer is te zien op de clubexpositie van de Teken- en Schilderclub Barsingerhorn in Kolhorn. (Foto: aangeleverd)
Dit werk en nog veel meer is te zien op de clubexpositie van de Teken- en Schilderclub Barsingerhorn in Kolhorn. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

KOLHORN - De Teken- en Schilderclub Barsingerhorn houdt zaterdag 28 en zondag 29 april zijn tweejaarlijkse clubexpositie in de Kolhorner Laurenskerk. De kerk aan het Kerkepad 3 is op beide dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 1,- euro en dat is inclusief een kop koffie of thee.
Hoewel er allerhande themawerk van de afgelopen twee jaar te zien is, wordt ook het vrije werk van de leden getoond op de expositie 'Kolhorn in kwast en tekenstift'. Naast portretten naar model worden landschappen en stads- en dorpsgezichten getoond als resultaat van werken 'naar de natuur'. De resultaten van buitenschilderen dus. Hierin neemt het project 'de vier jaargetijden in Kolhorn' een belangrijke plek in. Leden van de club maakten vanaf ondermeer het dakterras van de voormalige machinistenwoning van het gemaal Schagerkogge impressies van Kolhorn in winter, lente, zomer en herfst. Stuk voor stuk uiterst intieme inkijkjes op het oude schippers- en vissersdorp op het droge die de bezoekers zeker zullen verrassen. Het project is mogelijk gemaakt door de welwillende medewerking van John Kunis en Irma Stroet, de nieuwe eigenaren van het gemaal.
Om de clubkas op peil te houden is er een veiling van werkstukken van de leden. Ook kan geboden worden op een luxe overnachting, op workshops en op schilderen in opdracht. Op de genoemde kavels kan beide dagen een bod worden genoteerd. Zondagmiddag om 16.00 uur sluit de veiling af met de mogelijkheid van opbieden.
Zaterdag 28 april opent Willem Messchaert als voorzitter van 'Stichting instandhouding NH kerk te Kolhorn' om 10.00 uur de expositie. Het jaar 2018 is voor Kolhorn een extra bijzonder jaar vanwege de viering van het 600-jarig bestaan, waarin de Laurenskerk centraal staat. Rond deze zes eeuwen Kolhorn staan allerlei activiteiten op het programma.
De Teken- en Schilderclub Barsingerhorn maakt al vele jaren ateliergebruik van de kerk en draagt deze expositie met genoegen aan haar op. Zie voor meer informatie: teken-enschilderclubbarsingerhorn.nl

Meer berichten