'Zin in bevrijding'

  Nieuws

OOSTERLAND - In de Michaëlskerk in Oosterland vindt zondag 6 mei een viering plaats met als thema 'Zin in bevrijding'. De aanwezigen gaan even door na 4 en 5 mei, waar stil is gestaan bij onderdrukking en bevrijding. De viering begint om 10.30 uur en vanaf 10.15 uur wordt er ingezongen in de kerk aan Kerkweg 22 in Oosterland.
De kerkgangers gaan uit van het Bijbelboek Esther, ook wel een oud Perzisch sprookje genoemd. Het is een verhaal over macht, waakzaamheid, romantiek, verraad en uiteindelijk bevrijding. Het is een spannend en beeldend verhaal met alle elementen van een soap. Geschreven tegen de klippen op om de moed erin te houden. Een verhaal voor een ieder die in de verdrukking zit, eigenlijk een liedje van verlangen over de overwinning op het kwaad.
Naast het Museumkoor en Kindercantorij onder leiding van Marco Mosk met begeleiding van Dries Post op orgel leveren ook Jeroen Zijlstra en Rutger Molenkamp een muzikale bijdrage en solist is Ynske Zijlstra. Na afloop is er koffie, thee of limonade en gelegenheid om samen nog na te praten.

Meer berichten