Controles huisvesting arbeidsmigranten

Nieuws

ANNA PAULOWNA - Er wordt dit jaar wederom extra gecontroleerd op logiesaccommodaties van tijdelijke werknemers (arbeidsmigranten) en drank- en horeca. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Hollands Kroon besloten. Daarnaast wordt er actief gecontroleerd op onrechtmatige bewoning op industrieterreinen.
Er wordt regelmatig bij diverse bedrijven en woningen gekeken of de logiesaccommodaties voor tijdelijke werknemers (arbeidsmigranten) in orde zijn. Naast het handhaven op illegale huisvestingsvormen, gaat men samen met de werkgevers en de huisvesters op zoek naar alternatieve huisvestingsvormen. Deze huisvesting moet voldoen aan wet- en regelgeving en inzichtelijk zijn voor de gemeentelijke overheden. Tijdelijke werknemers hebben recht op fatsoenlijke huisvesting.
Om de alcohol gerelateerde overlast en verstoring van openbare orde terug te dringen wordt er dit jaar gecontroleerd op het schenken van alcohol aan minderjarigen. Ook wordt er gecontroleerd of horecazaken zich houden aan de regels volgens de drank- en horecavergunning.