Jubileumeditie Boerenversmarkt

Nieuws
Afke Schrale van Bloeiers geeft uitleg over haar siervruchten op de Boerenversmarkt. (Foto: aangeleverd)
Afke Schrale van Bloeiers geeft uitleg over haar siervruchten op de Boerenversmarkt. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

SLOOTDORP - De organisatie van de Boerenversmarkt in de Wieringermeer maakt zich op voor de jubileumeditie die zaterdag 1 en zondag 2 september plaats vindt in Slootdorp. Dan organiseert zij voor de vijfde keer dit jaarlijks terugkerende evenement. De Boerenversmarkt is een proef- en beleefevenement waar meer dan veertig boeren, tuinders en andersoortige versproducenten zich presenteren.
Nieuw dit jaar is het kookpodium waar lokale koks het publiek laten zien wat voor heerlijks er gekookt kan worden met de streekproducten van de markt. De variatie in producten is uitgebreid. Arjan Biesheuvel, een van de organisatoren, legt uit: “We zijn dit jaar positief verrast met aanmeldingen van kraamhouders die met producten komen die we nog niet op de markt hadden. De markt was al heel divers met groenten, fruit, zuivel, snoeperij, planten en bloemen, maar er waren kennelijk toch nog versproducten die ontbraken. Even een greep uit de nieuwe aanmeldingen: er is een boer bijgekomen met geitenmelkproducten, een ander met schapenmelkproducten, maar ook de tomaten zijn dit jaar vertegenwoordigd, er komt een tuinder met allerhande soorten bonen en er zijn een aantal foodtrucks. Vorige jaren merkten we dat de bezoekers het leuk vonden in contact te komen met de boeren en ideeën op te doen door bijvoorbeeld recepten mee te nemen. Dat concept voeren we dus ook dit jaar weer uit: onze boeren en tuinders zullen de mensen weer blij verrassen.”
Tijdens de markt is er een programma om jong en oud te vermaken. Voor de jongste jeugd is er een springkussen en worden er knutselactiviteiten georganiseerd, er kunnen geitjes geaaid worden en zondag is er ’s middags ponyrijden. Op beide marktdagen is er ’s middags live muziek: zaterdag zingt het Scheepstuygh uit Schagen en zondag het Wieringer Meezingkoor.
De Boerenversmarkt wordt gehouden in de schuren en kassen van Kwekerij Siem Munster aan Wierweg 7 in Slootdorp en is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De markt is gratis toegankelijk. Meer informatie over de markt, haar deelnemers, het programma en de verschillende recepten is te vinden op www.boerenversmarkt.com, ook is de markt via Facebook te volgen via www.facebook.com/boerenversmarkt.