Zussen exposeren foto`s in Cultuurschuur

  Nieuws

WIERINGERWERF – De zussen Tona en Gerda Venema exposeren van maandag 1 tot en met woensdag 31 oktober hun fotowerk in de Cultuurschuur aan Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Beide vrouwen zijn gepassioneerd fotograaf. Tona houdt zich voornamelijk bezig met natuur- en dierenfotografie terwijl zus Gerda van fotografie haar werk heeft gemaakt en zich specialiseerde in portretfotografie, waarbij ze coaching inzet.
“Heel bijzonder is het om deze passie samen met mijn zus te delen en toch allebei een andere invalshoek te hebben”, zegt Tona. De zussen gaan regelmatig samen op stap. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Zo zijn ze in juni naar Spanje geweest, waar ze uiteraard allebei met hun camera in de aanslag genoten van hun reis. Eerder waren ze samen in Barcelona en Rome en er staan nog meer Europese steden op hun verlanglijstje.
De ervaring leert dat ze tijdens hun reizen zichzelf kunnen verliezen in de tijd en het maken van een perfecte foto. Ze zijn allebei creatief en gebruiken hun camera om dat in beeld om te zetten. Hoewel ze dezelfde dingen zien zijn hun foto’s totaal verschillend. “Dat is het mooie van fotografie. Iedereen kijkt op een andere manier de wereld in en wij leggen dingen vast die anderen soms niet eens zien”, legt Gerda uit.
In hun gezamenlijke expositie laten de zussen hun beelden voor zich spreken. Meer informatie is te vinden op www.decultuurschuur.nl.

Meer berichten