Oecumenische viering

  Nieuws

OOSTERLAND - In de Michaëlskerk vindt zondag 7 oktober de oecumenische viering 'Sorry, mijn naam is Jorry' plaats aan Kerkweg 22 in Oosterland. Aanvang 10.30 uur.
In een vrolijk spel, gebaseerd op het verhaal van Sint Joris en de draak komt Jorry voor de grote uitdaging te staan om de draak te verslaan die heel het koninkrijk Wironi teistert. Vele dappere ridders zijn haar al voorgegaan, maar geen van hen is levend teruggekomen. Ridder Jorry is de laatste hoop van de koning.
De viering begint met het Bijbelverhaal over de strijd tussen Michaël en de duivel, vervolgens terecht komt bij het verhaal van Joris en de draak om uiteindelijk te eindigen bij een persoonlijk verhaal van jou en mij. Een zoektocht naar de strijd tussen goed en kwaad, donker en licht vroeger en nu en de eigen keuzes die mensen maken.
Museumkoor en Kindercantorij zingen voor en met de kerkgangers onder leiding van Marco Mosk. Met muzikale medewerking van Dries Post, orgel en Annet de Groot, contrabas. Na afloop is er koffie/thee/limonade en gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten.

Meer berichten