Verhalen over de IJsselmeerkust

  Nieuws

REGIO - Wie kan een mooi, verdrietig of ontroerend verhaal ertellen over de dijkdoorbraak van 1945 in de Wieringermeer, de inpoldering van de Wieringermeer, de aanleg van de Afsluitdijk of de aanleg van het Robbenoord- en het Dijkgatbos? Laat het weten aan gemeente Hollands Kroon voor het project 'De Kop Werkt!'.
Het verhaal kan gebruikt worden bij informatiepunten voor een nieuw te maken interactieve wandel- en fietsroute met QR-codes langs de IJsselmeerkust. Opgeven kan via het online formulier op de website van gemeente Hollands Kroon. Uit de inzendingen selecteren zij een aantal mooie, verdrietige, ontroerende verhalen. Inzenders worden vervolgens uitgenodigd om hun verhaal op camera te doen. De beelden worden gebruikt voor de route en waarschijnlijk ook uitgezonden via NH Media.
Wethouder Theo Meskers van gemeente Hollands kroon: “De IJsselmeerkust kent een prachtige historie en herbergt zo veel mooie verhalen. Het is geweldig dat we nu op zoek gaan naar deze verhalen om ze te kunnen vastleggen en vereeuwigen. Voor de huidige generatie en alle generaties na ons. Daarnaast is het ontwikkelen van zo’n QR-route bijzonder interessant voor de toerist die onze mooie Kop van Noord-Holland weet te vinden. Door alle inspanningen die we doen worden dat er steeds meer. Daarom is dit project opnieuw een impuls voor de Noordkop. Mogelijk dankzij de samenwerking tussen gemeenten in De Kop Werkt!”
De wandel- en fietsroute langs de IJsselmeerkust is een project dat valt onder ‘De Kop Werkt!’. De Kop Werkt! is een regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Zij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen ze door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving. Meer informatie is te vinden op www.dekopwerkt.nl.

Meer berichten