Mooie eerste Beursvloer in Hollands Kroon

  Nieuws
Voetbalvereniging Succes, met voorzitter Patrick Mulder, en Humanitas vonden elkaar op de beursvloer. (Foto: aangeleverd)
Voetbalvereniging Succes, met voorzitter Patrick Mulder, en Humanitas vonden elkaar op de beursvloer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WIERINGERWAARD - De Hollands Kroonse Uitdaging organiseerde donderdag 22 november de eerste Beursvloer in dorpshuis De Oude School in Wieringerwaard. Tijdens deze beursvloer ontmoetten verenigingsleven en bedrijfsleven elkaar om zonder geld oplossingen te zoeken voor ingediende initiatieven en verzoeken. Er werden veel geslaagde ´matches´ gemaakt met een maatschappelijke waarde van € 12.500,-.


Bedrijven deden mee aan de beursvloer omdat ze maatschappelijk willen ondernemen. Of gewoon ‘iets goeds’ willen doen. En dat ontstond dan ook spontaan tijdens de live ontmoeting tussen verenigingen en bedrijven.
Manager van Hollands Kroonse Uitdaging, Ivo de Block vertelt: “Tijdens de beursvloer worden, soms uit verrassende hoek, zonder geldelijke tussenkomst oplossingen gevonden voor problemen of vraagstukken die voor verenigingen of stichtingen lastig of niet op te lossen zijn. Soms is er gebrek aan mankracht of ontbreekt eenvoudigweg de kennis. Tijdens dit evenement brengen wij verschillende organisaties bij elkaar om te denken in oplossingen. En dat is gelukt.”
De Block vervolgt: “Als twee partijen elkaar tijdens de beursvloer elkaar vinden, wordt direct toegewerkt naar een match. Zij maken direct een afspraak hoe zij elkaar gaan helpen om de oplossing daadwerkelijk te realiseren.”
Wethouder van de gemeente Hollands Kroon, Mary van Gent, opende de beursvloer door op de gong te slaan. “De Hollands Kroonse Uitdaging vormt de spin in het web om betrokken ondernemers te stimuleren en verbindingen te maken tussen verenigings- en bedrijfsleven. Dat doen zij nu live tijdens de eerste beursvloer, maar dat gebeurt het hele jaar door. Aanvragen die worden ingediend worden allemaal beoordeeld en bekeken of er een oplossing voor gevonden kan worden. Dat kan zowel met als zonder geld. Sinds kort hebben we ook een platform waarbij verenigingen met crowdfunding aan de slag kunnen. In samenwerking met de Uitdaging is dit gerealiseerd. Daar ben ik trots op.”
Kennis, helpende handen en spullen werden zo tijdens de beursvloer ‘verhandeld’. Er werden laptops beschikbaar gesteld, trainingen voor het werven van vrijwilligers weggegeven en hulp met de PR aangeboden. En dat was nog maar een kleine greep uit de matches. Vijfentwintig verbindingen werden zo gelegd. Een mooi resultaat dat, volgens organisator Ivo de Block, zeker een vervolg krijgt. Kijk voor meer informatie op www.hollandskroonseuitdaging.nl.

Meer berichten