Donateurs gezocht voor HomeRun 2021 in Hollands Kroon

Sport
Met een groot deel van het team werd het teamshirt gepresenteerd.
Met een groot deel van het team werd het teamshirt gepresenteerd. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - “Wij (team HJK) gaan 26 en 27 juni deelnemen aan HomeRun 2021. Naast de geweldige teamprestatie (in estafettevorm 240 km hardlopen in 24 uur) die wij gaan leveren zoeken wij donateurs voor het goede doel dat eraan gekoppeld is: het Ronald McDonald Kinderfonds”, laat Pieter van Wijngaarden weten.

Afgelopen maart heeft dit avontuur al in deze krant gestaan, maar nu is de grote dag aanstaande, want volgende week zaterdag klinkt om 12.00 uur het landelijke startschot!

Wat is Homerun?

Deelnemers lopen in estafettevorm met zelfgekozen teams 240 km hard in 24 uur (dag én nacht) en laten zich sponsoren voor de Huizen en vakantiehuizen. Daarmee zorgen de lopers ervoor dat de ruim 7.625 gezinnen die jaarlijks in de Ronald McDonald Huizen verblijven dicht bij hun zieke kind in het ziekenhuis kunnen zijn. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Een fijn en veilig gevoel voor ouder én kind. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders.

HomeRun 2021 @Home-editie

De organisatie heeft eind april de knoop doorgehakt en besloten dat er helaas geen landelijke editie, maar een @Home-editie wordt georganiseerd. Alle teams moeten in de eigen omgeving de 240 km afleggen. “Hoewel in eerste instantie een kleine tegenvaller zien wij nu vooral voordelen aan deze wijziging. Het is qua logistiek eenvoudiger te regelen en onze supporters / donateurs kunnen ons dichtbij huis aanmoedigen”, vertelt Pieter. “We delen ons team op in tweeën en hebben drie routes van 40 km gemaakt die door beide teams één keer wordt gelopen. Elke route begint en eindigt bij het basiskamp in Anna Paulowna. We hebben de routes ‘rondje Amstelmeer’, ‘rondje kust’ en ‘rondje Schagen’.

Donaties

Pieter: ‘”Wij zijn ontzettend dankbaar voor alle donaties die wij al mochten ontvangen. De teller staat op dit moment op ruim EUR 15.000,-, maar alle donaties (klein en groot) zijn nog steeds enorm welkom!
Wil jij doneren? Ga naar https://home-run.nl/teams/team-hjk en help mee aan een geweldige opbrengst voor de Ronald McDonald Huizen! Ons avontuur is te volgen via Facebook (https://www.facebook.com/teamhjk) en Instagram (https://www.instagram.com/teamhjkkinderfonds) Tijdens het evenement zelf verzorgen wij uiteraard ook diverse updates over bijvoorbeeld de route waar wij hardlopen, dus dan weet u waar u ons live kunt komen aanmoedigen!”

Team HJK

De hardlopers zijn: Teun van Wijngaarden, Bram Lubbers, Bart Osinga, Chris Rienstra, Michael van Brakel, Jeroen Tiel, Mark Lieuwen, Mark Elbertsen en Pieter van Wijngaarden (Joost Osinga moet helaas vanwege een operatie supporteren i.p.v. hardlopen). Begeleiders: Jordy Vlaming, Janneke van Wijngaarden en Koen Jongejans