(Foto: Vincent de Vries/Rodi Media)

25-jarig jubileum voor vijf vrijwilligers

HOORN - Vijf vrijwilligers bij Wilgaerden vieren deze maand hun 25-jarig jubileum. Een kwart eeuw geleden zijn ze met vrijwilligerswerk gestart op locaties in Obdam, Enkhuizen en Hoorn. Nog steeds beleven ze daar veel plezier aan. VrijwilligersNH -verantwoordelijk voor de coördinatie van de vrijwilligers van Wilgaerden en LeekerweideGroep - staat hier uiteraard graag bij stil. Dinsdag 26 februari werden Klazien Tuin-Planting, Wil Mazereeuw, Anne Marie de Haas, Herman van Sliedrecht en Lenie Kraker-Schreur bij Wilgaerden in Hoorn in het zonnetje gezet.

Klazien Tuin-Planting is vrijwilliger bij Sint Nicolaas in Enkhuizen. "Mijn moeder woonde 25 jaar geleden in locatie Sint Nicolaas. De medewerkers vroegen me of ik het leuk zou vinden om af toe te helpen. Zo is het begonnen. Na het overlijden van mijn moeder ben ik vrijwilliger gebleven. Ik ga er elke week op de dinsdag naartoe om de zangmiddag te leiden. De bewoners vinden het fijn als ze extra persoonlijk aandacht krijgen. Zelf ga ik met een voldaan gevoel opgeladen naar huis."

Wil Mazereeuw-de Boer, vrijwilliger bij Herfstzon in Enkhuizen, werd veertig jaar geleden - toen Herfstzon twee jaar bestond - gevraagd om in het bestuur zitting te nemen. Dat heeft zij jaren gedaan. Ook deed ze kerkenwerk voor de bewoners van Herfstzon. Er vonden ondertussen veel veranderingen plaats en Herfstzon kwam onder de paraplu van Wilgaerden. Wilgaerden wilde graag een cliëntenraad waar Wil de secretaris van werd. Ook werd ze secretaris van de activiteitencommissie. In 2000 heeft Wil een decoratieteam samengesteld. Dat is een zeer hechte, gezellige en actieve groep dames die na negentien jaar nog steeds bij elkaar zijn. Sinds 2014 is Wil geen secretaris meer, maar nog wel lid van de cliëntenraad. Bij de activiteitencommissie is Wil penningmeester, secretaris en af en toe voorzitter. Ze doet het werk nog altijd met heel veel plezier.

Anne Marie de Haas is vrijwilliger bij De Horstenburgh in Obdam. "Via het Vrouwengilde - waar ik toen lid van was - werd gevraagd wie wilde helpen met de boekenuitleen aan de bewoners van De Horstenburg. Zo startte ik met vrijwilligerswerk bij de bibliotheek en Wilgaerden. De Westfriese bibliotheken en Wilgaerden hebben nog steeds een fijne samenwerking die door de jaren heen alleen maar is uitgebreid. Een aantal jaar geleden heb ik het vrijwilligerswerk uitgebreid en nu ben ik ook gastvrouw. Elke week ga ik bij de mensen langs in hun appartement voor een kopje koffie of thee. Natuurlijk maak ik dan ook gezellig een praatje. Na 25 jaar doe ik het vrijwilligerswerk nog altijd met veel plezier."

Herman van Sliedrecht is vrijwilliger bij Avondlicht in Hoorn. "Mijn vrouw overleed 26 jaar geleden. Ik had daar erg veel verdriet van. Mijn huisarts adviseerde mij om eens in het restaurant van Avondlicht te gaan eten. Zo raakte ik betrokken bij Avondlicht en het vrijwilligerswerk." 25 jaar geleden begon Herman als voorzitter van de cliëntencommisssie van Wilgaerden. Dat heeft hij 21 jaar gedaan. Ook was hij jarenlang actief bij de cliëntenraad van Wilgaerden. "Op zaterdagmiddag ben ik dj in Avondlicht. De bewoners genieten van de gezellige muziek. Ik ben er trots op dat ik dit kan en de bewoners maken mij gelukkig."

Lenie Kraker-Schreur startte al bestuurslid bij Herfstzon. Toen dat in 2000 werd overgenomen door Wilgaerden, bleef Lenie vrijwilliger. Ze heeft veel activiteiten voor Herfstzon georganiseerd, waar ze altijd erg van genoot. Door een knieoperatie kan Lenie helaas nu iets minder betekenen voor Herfstzon. Ze mist het vrijwilligerswerk en alle contacten bij Herfstzon heel erg.

Meer berichten