(Foto: aangeleverd)

Tabor-leerlingen leren dansen van Juvat Westendorp

HOORN - Les krijgen van een ware dansprofessional. Die kans kregen 45 leerlingen van het Tabor College dinsdag 26 februari. In het theater van locatie d'Ampte kregen ze een twee uur durende workshop van danser, acteur en choreograaf Juvat Westendorp.

Juvat werd bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan het RTL 5-programma 'So you think you can dance' (2011) en was daarna ook te zien in diverse televisieprogramma's en bioscoopfilms als 'Onze Jongens' en 'Tuintje in mijn hart'. Dat hij gewend is op hoog niveau te presteren, werd direct duidelijk tijdens de workshop waarin de deelnemende leerlingen in korte tijd diverse dancemoves onder de knie moesten krijgen. Juvat daagde de leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen en niet met minder genoegen te nemen. De verschillende moves werden met en zonder muziek regelmatig herhaald. Iedereen ging met plezier de uitdaging aan. Aan het eind van de middag slaagde de groep er in om indrukwekkende dansprestaties te laten zien. Juvat wist alle leerlingen - ook met weinig danservaring - op hun gemak te stellen.

De dansworkshop van Juvat werd georganiseerd door Tabor X-Tra!, het buitenschoolse sport- en cultuuraanbod van de Tabor-locaties d'Ampte, Oscar Romero en Werenfridus. Eerder kwamen ook hockeyster Maartje Paumen en balkunstenaar Soufiane Touzani naar Hoorn.

Meer berichten