Het Jongemannenkoor Oldenzaal neemt ook dit jaar weer deel aan het Kamerkorenfestival Hoorn - Oude Muziek Nu.
Het Jongemannenkoor Oldenzaal neemt ook dit jaar weer deel aan het Kamerkorenfestival Hoorn - Oude Muziek Nu. ((Foto: Stadsjongenskoor Oldenzaal))

Kamerkorenfestival Hoorn-Oude Muziek

HOORN - De Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu presenteert zaterdag 25 en zondag 26 mei voor de tweede keer een festival in de Oosterkerk in Hoorn voor klassieke kamerkoren die oude muziek op het repertoire hebben staan.

Er zijn dat weekend drie gastoptredens. Zaterdag 25 mei (19.30 uur) brengen Kamerkoor Sine Nomine (Alkmaar) en Accademia Amsterdam de concertvertelling De Weg van Esther over de joden in de Diaspora. Mannenkwartet La Notte verzorgt zondag 26 mei om 14.00 uur een gastoptreden met waterrijk repertoire. Het slotconcert op zondag 26 mei (15.30 uur), getiteld Koninklijke Barok, wordt verzorgd door Collegium Musicum Traiectum. Publiek geniet van grote werken uit de Franse barok van Rameau, Mondonville en Charpentier (Te Deum; de inleidende symphonie is beroemd als de herkenningsmelodie van Eurovisie).

Workshop en masterclass

Ook dit jaar verwelkomt de stichting Michiel Meijer (zanger, leiding zangersworkshop) en Jos van Veldhoven (dirigent, masterclass voor dirigenten). In de workshop voor zangers en de masterclass voor dirigenten op zaterdag 25 mei gaan zij aan de slag met drie prachtige werken, waaronder het beroemde Hallelujah van Händel. Zangers en dirigenten die tijdens het festival optreden krijgen korting op het deelnamebedrag voor de workshop voor koorzangers en voor de masterclass voor dirigenten.

Kijk op www.oudemuzieknu.nl voor alle informatie en kaartverkoop.

Meer berichten