Amsterdams Funk Orchestra.
Amsterdams Funk Orchestra. ((Foto: Daisy Komen))

Hot House Hoorn, Lost into Jazz Festival in Huis Verloren

HOORN - De eerste editie van Hot House Hoorn, Lost into Jazz Festival vindt donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) plaats in het Huis Verloren aan de Kerkstraat 10b in Hoorn. Publiek kan genieten van optredens van onder anderen Hans Dulfer, Jerôme Hol, Anne Chris en Efraïm Trujillo met onder andere het Amsterdam Funk Orchestra, maar ook het Reverend Moses & The Soul Disciples, met muzikanten uit de directe omgeving van Hoorn.

Bezoekers kunnen zowel binnen als buiten naar muziek luisteren; er zijn drie podia. Op het terraspodium is een aantal akoestische sessies te beluisteren. Het swingende negentienkoppige Amsterdam Funk Orchestra is de eerste act op het hoofdpodium. De voorkamer van het Huis Verloren krijgt de podiumnaam 'Huiskamer' waar pianist en componist Tico Pierhagen samen met saxofonist Efraïm Trujillo 'Aguabajo' ten gehore brengt. Later op de avond presenteert zangeres Anne Chris haar kersverse album 'Flowing Freely' onder begeleiding van pianist Daan Herweg.

Bij de Reverend Moses & The Soul Disciples, bestaande uit hammond organist Elvis Sergo, Stuart Jenkins en Erik van der Weijden op saxofoon, trompettist Jan Doedens en gitarist Ton Mulder, allen afkomstig uit de omgeving van Hoorn, is het heel moeilijk om stil te blijven staan. De absolute headliner van het festival: Dulfer JazZ featuring Jerôme Hol. Hans Dulfer is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends maar blijft altijd jazzmuzikant in hart en nieren. Hij brengt onder andere gitarist Jerôme Hol mee. Samen met drummer Gijs Dijkhuizen en bassist Erik Barkman vormt deze topact de afsluiter van dit festival.

Het festival begint om 16.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.huisverloren.net.

Meer berichten