Tijdens het Open Jeugdtoernooi zijn de tennisbanen van Sportcentrum Hoorn twee weekenden gereserveerd voor de jeugd.
Tijdens het Open Jeugdtoernooi zijn de tennisbanen van Sportcentrum Hoorn twee weekenden gereserveerd voor de jeugd. ((Foto: aangeleverd))

Open Jeugdtennistoernooi bij TV Hoorn

HOORN - Het Alsema Van Duin Open Jeugdtoernooi van TV Hoorn vindt dit jaar voor de 25e keer plaats. Er is wel iets veranderd: dit jaar is het geen weektoernooi meer, maar bestaat het toernooi uit twee weekendtoernooien. In het weekend van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli worden alleen maar enkelspellen gespeeld. In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juli staan de dubbelspellen op het programma. Twee weekenden waarin de tennisbanen van Sportcentrum Hoorn aan de Holenweg gereserveerd zijn voor de jeugd.

Er wordt gespeeld in de volgende leeftijdscategorieën: voor de beginnende jeugd van acht tot en met veertien jaar met de groene tennisbal en een aangepaste telling. Voor de meer ervaren jeugd met de gele bal van tien tot en met twaalf jaar, elf tot en met veertien jaar en elf tot en met zeventien jaar (zowel enkelspel als dubbelspel). Dit toernooi is bedoeld voor alle tennissende kinderen in de regio. Het maakt niet uit van welke vereniging zij lid zijn.

Naast de te spelen tennispartijen is er meer te doen, zodat niemand zich hoeft te vervelen. Liefhebbers kunnen tafeltennissen, beach-tennissen of beach-volleyballen. Na elke partij krijgen de kinderen limonade en dagelijkse ontvangen zij ook een gratis snack. Omdat het toernooi 25 jaar bestaat, is er vrijdag 12 juli een feestelijk programma. De informatie hierover volgt tijdens het enkelspel-weekend.

Inschrijven voor dit toernooi kan tot en met 2 juli via www.tvhoorn.nl en via www.toernooi.nl. Daarnaast organiseert Tennisschool ALL-IN zondag 14 juli een toernooi voor rood- en oranje-spelers met de rode en oranje tennisbal en op aangepaste tennisbanen. Inschrijven kan bij Jan-Willem Kubbinga van ALL-IN.

Meer berichten