Halve eeuw zwemvierdaagse in De Wijzend

ZWAAG - Zwembad De Wijzend houdt van 26 tot en met 30 augustus de zwemvierdaagse, een sportief evenement voor de hele familie. Allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd, waardoor het een groot feest is voor jong en oud.

Het is dit jaar de vijftigste keer dat de KNZB de zwemvierdaagse verzorgt. Daarnaast bestaat Optisport 25 jaar, waardoor twee jubilea te vieren zijn. Een extra reden om er een feestelijke editie van te maken!

Tijdens de zwemvierdaagse zwemmen deelnemers vier dagen een afstand van 250, 500 of 1.000 meter per keer. Als beloning voor de prestatie krijgen zij op de laatste dag een medaille en oorkonde.

Naast het zwemmen zijn er allerlei leuke activiteiten te doen, zoals clinics en een spetterende einddisco! De clinics worden samen met de verenigingen georganiseerd. Een zwemvierdaagsedeelnemer kan gratis meedoen aan de clinics.

Tijdens de zwemvierdaagse kan men dagelijks zwemmen van 09:00 tot 10:00 uur, 15.30 tot 17,00 uur en 18.30 tot 19.45 uur. Dagelijks worden activiteiten gehouden. Dus kom zwemmen en doe onder meer mee met hindernisparcours in het water, glijbanenrace, slinger maken, spandoek maken, koekhappen, penalty's schieten en de glijbanenrace. Op woensdagochtend 28 augustus geeft het duikteam van Veiligheidsregio Noord een demonstratie. Mis het niet! Nederland is een echt waterland, kinderen leren vroeg zwemmen voor hun veiligheid in en om het water. Voor hen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Daarom wordt er elk jaar de zwemvierdaagse gehouden. Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens leuk en super gezond.

Meedoen aan de zwemvierdaagse? Inschrijven kan bij de receptie van De Wijzendm Pastoor Nuijenstraat 57 in Zwaag. Deelname kost 7 euro voor abonnementhouders en 11,50 euro voor niet abonnementhouders.

Meer berichten